Vasastadsbageri gjorde tårta till Lady Gaga: "Hon hade väldigt specifika krav"

Nu är den här. Filmen där Haga tårtcompani tillverkar en specialbeställd tårta till Lady Gaga. – Vi fick en lång lista på sådant tårtan inte fick innehålla, säger Anna Cardelius.

  • Publicerad 17:19, 13 maj 2015

Kladdkaka. Det var Lady Gaga sugen på vid ett Sverigebesök i höstas.

– Det ringde upp en cateringfirma till oss och sa att Lady Gaga ville beställa en tårta. Hon hade väldigt specifika krav. Den skulle vara glutenfri och så fick vi en lång lista på sådant tårtan inte fick innehålla. Till exempel vindruvor och snittblommor, säger Anna Cardelius på Haga tårtcompani och bageri.

Tårtan görs fortfarande på beställning.

– Den blev jättepopulär, säger Anna Cardelius.

Vad Lady Gaga tyckte om sin tårta fick tårtmakarna dock aldrig veta, men nu har Bianca Brandon-Cox från Food Photography and Styling gjort en film om hur det gick till när tårtan kom till.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stockholm får hastighetsstyrda SL-bussar

Nyheter Fjärrstyrning ska förhindra chaufförer att köra för fort Bussar som automatiskt sänker hastigheten, till exempel utanför skolor och förskolor. Det är snart standar på SL:s bussar i Stockholm, enligt Keolis.tisdag 11/12 21:00

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50