Vasastadsbon Sofia Lindberg öppnar nytt galleri på Rörstrandsgatan. Foto: Mimmi Epstein

Vasastadsbo öppnar marint galleri i Vasastan

I mitten av juni öppnar ett nytt galleri med maritimt tema på Rörstrandsgatan. Varje försäljning av konst kommer att generera bidrag till projekt som går ut på att bevara våra världshav.

  • Publicerad 16:28, 13 maj 2019

I lokalen på Rörstrandsgatan 28 öppnar Sofia Lindberg sitt nya galleri Lindberg-on-Sea någon gång i mitten av juni om allt går som det ska. Hon kommer från auktions- och museivärlden och har en konstvetenskaplig utbildning.

– Jag har till exempel jobbat som guide på olika slott. Tanken på att starta ett eget galleri har vuxit fram de senaste två åren. Det känns både kul och lite läskigt, säger Sofia Lindberg.

Galleriet kommer att ha maritimt tema vilket innebär att allt som ställs ut har en koppling till hav och vatten, Sofias stora passion.

– Jag är uppvuxen vid Mälaren och har åkt mycket segelbåt och gillar att dyka. Jag känner ett stort engagemang för våra hav samtidigt som jag vill lyfta samtida maritim konst. Därför kommer varje försäljning att generera bidrag till något pågående projekt för att bevara världshaven, säger Sofia Lindberg, och fortsätter:

– Det blir både tavlor och skulpturer.

Läget på Rörstrandsgatan är hon väldigt nöjd med. Tidigare låg det en laserklinik i lokalen som nu är totalrenoverad.

– Jag tittade på lokaler runt gatan och hade en vansinnig tur att den här dök upp. Nu får jag vara i hjärtat av Vasastan som jag älskar och så bor jag alldeles i närheten, säger Sofia Lindberg.