Vasastadsbon Wanja Godänge är en av medlemmarna i Silver Snipers som är seniora världsmästare i Counter-Strike. Foto: Privat

Vasastadsbo seniorvärldsmästare i Counter-Strike

64-åriga Vasastadsbon Wanja Godänge och hennes lag Silver Snipers gjorde succé på Dream Hack i Jönköping för en dryg vecka sedan när de tog hem titeln som senior världsmästare i spelet "Counter-strike: Global offensive".

  • Publicerad 14:38, 26 jun 2019

Under e-sportmässan Dream Hack i Jönköping den 16 juni tog svenska laget Silver Snipers hem segern i Counter Strike och blev seniora världsmästare. Totalt var det fyra lag från USA, Tyskland, Sverige och Finland som tävlade. Vasastadsbon Wanja Godänge är en av medlemmarna i Silver Snipers.

Hur känns det?

– Jätteroligt naturligtvis. Världsmästare, hur många blir det? Jag har alltid varit intresserad av it och datorer men jag har inte spelat förrän den här möjligheten dök upp, säger Wanja Godänge.

Vasastans e-sportstjärnor erövrar världen

Hon såg en annons från pc-tillverkaren Lenovo som sökte äldre som kunde tänka sig att e-sporta, sedan blev hon utvald. Silver Snipers medlemmar är mellan 64 och 77 år.

– Jag är bara 64, så jag är lillflickan.

Laget bildades i november 2017 och har tränat tillsammans på Inferno online vid Odenplan två gånger i månaden.

– Men alla har datorer hemma också. Jag har min i köket. Vissa dagar vill jag bara sitta 20 minuter, andra fastnar jag, säger Wanja Godänge och beskriver vad hon gillar med Counter-Strike:

– Man håller igång hjärnan, man måste vara strategisk och det är mycket teamwork. Vi är äldre och har lämnat det vanliga yrkeslivet, då har man inte längre samma gemenskap som på ett kontor. Det får man genom e-sporten. Dessutom får man mycket kontakt med ungdomar och det kanske låter lite förmätet, men många ser upp till en och säger "wow, vi vill bli som er".