Nyöppnar. Efter lång tids sökande har Café Pascal hittat den perfekta lokalen på Skånegatan 76. Foto: Pressbild

Vasastan-café öppnar i SoFo

Efter tre år vid Odenplan utökar de tre syskonen verksamheten. Nu tar de över Urban Delis gamla lokaler på Skånegatan.

  • Publicerad 09:43, 14 jul 2017

Efter lång tids sökande efter lämplig adress tar syskonen Hosep, Jannet och Arman Seropian Café Pascal till Södermalm. Det nya bageriet och caféet kommer återfinnas på Skånegatan 76, berättar Arman.

– Det är den perfekta lokalen eftersom det varit bageriverksamhet där tidigare. Dessutom känns det bra att den ligger på söder. Det är en stadsdel vi själva gillar och där vi tycker att vi passar in.

"Vi vill göra det vi kan för att hjälpa till"

Huvudsyftet med den nya adressen är att själva kunna baka sitt bröd, men det kommer även att finnas en cafédel med 30-35 sittplatser. Den första september får syskonen tillträde till lokalen och tidigast runt årsskiftet öppnas dörrarna för gästerna.

– Vi ska inte stressa utan det får ta den tid det tar. Men vårt mål är fortfarande att erbjuda bra service och varor av högsta kvalitet. Framför allt kaffe från svenska mikrobryggerier och bakverk där allt är gjort från grunden, säger han och tillägger att nästa mål är att rosta sitt eget kaffe.

– Men vi tar en sak i sänder. Först och främst hoppas vi att nya bageriet ska fungera bra.

Finns det utrymme för ytterligare ett ställe i en stad där antalet caféer ökat rejält de senaste åren? För Arman är svaret självklart ja.

– Det här är landets största stad och jag tror att folk har tröttnat på det opersonliga som kedjorna erbjuder.

Syskontrio tar kaffetrenden vidare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.