Mingel. Reporter Mimmi Epstein och Gustav Hjalmarson, vd, träffade läsare på Mimer-loppis i helgen. Foto: Matilda Lundberg

VasastanDirekt firade 40 år med er läsare

I lördags var det fest på Norrtullsgatan när höstens Mimer-loppis gick av stapeln och VasastanDirekt passade på att fira 40-årsjubileum. Många läsare kom för att mingla med oss och äta bullar.

  • Publicerad 16:14, 9 sep 2019

Trots några skurar var stämningen på topp i lördags på Mimer-loppisen. VasastanDirekt var på plats med kaffe, bullar, quiz och godis, samt förstås färska tidningar, för att fira att tidningen har funnits i hela 40 år.

Nu firar vi 40 år – träffa oss i helgen

Maria Almén, som sålt på Mimer-loppisen flera gånger förut, hade förutsett regnet och skyddade de saker hon sålde med ett plastskynke. Själv hade hon en plastpåse på huvudet.

– Det var lite oklara prognoser men jag glömde regnkappa och paraply, säger hon.

Skydd. Maria Alméns innovativa regnmössa. Foto: Mimmi Epstein

Under dagen utsåg VasastanDirekt även vinnare i Mimer-loppisens skylttävling. Folk som sålde på loppisen hade tagit med sig en skylt med det platsnummer som de fått när de betalat för sina bord. Enligt tradition vinner upphovsmakaren till den mest kreativa skylten tillbaka anmälningsavgiften på 160 kronor. Det finns en kategori för vuxna och en kategori för barn.

Odenplan skyline. Vinnarskylten i Mimer-loppisens skylttävling i vuxenkategorin. Foto: Mimmi Epstein

...och här det vinnande bidraget i skylttävlingens barnkategori. Foto: Mimmi Epstein

Vinnare i vuxenkategorin blev Helena Lexander.

– Jag värkte fram skylten klockan tolv natten till i dag. Tanken är natt det ska vara "Odenplan skyline" med Gustaf Vasa kyrka och Stadsbiblioteket. Jag hoppas att jag får samma platsnummer nästa år för jag vill inte göra en ny skylt, säger Helena Lexander.

I barnkategorin vann elever i femman i musikskolan Lilla Akademin. De hade platsnumret "Alp 95" och hade ritat Alperna.

– Det känns jättebra att vinna. Vi tänkte att om vi gör den stor så kanske vi har större chans att vinna, sa Nicole, Sophie och Astrid som stod bakom skylten.

Glada vinnare. Helena Lexander som tillverkat vinnarskylten i vuxenkategorin. Här med med Clara och Sophie. Foto: Mimmi Epstein

Quiz. Elsa Magnusson och Saga Karlén prickade in många rätt i Vasastadsquizet. Foto: Matilda Lundberg

Klurigt. Jean Paul Rendon löser VasastanDirekts kluriga quiz. Foto: Matilda Lundberg