Kampsportare. Vasastadsbon Moraad Moreno proffsdebutar på MMA-galan Superior challenge. Foto: Linus Carlen

Vasastans MMA-stjärna proffsdebuterar

Nu laddar Vasastadsbon Moraad Moreno inför sin proffsdebut i MMA på Cirkus i maj. "Det kommer att vara många där för att titta så det gäller att prestera", säger han.

  • Publicerad 16:29, 15 apr 2019

Moraad Moreno har hållit på med kampsport i sexton år och MMA i fem. Han har länge haft som mål att tävla på proffsnivå. Den 11 maj är det dags när MMA-galan Superior challenge äger rum på Cirkus.

– Det känns lite konstigt att det snart är dags. Min motspelare är erfaren och har gjort sex proffsmatcher och brottats i finska landslaget. Men jag litar på mig själv och har varit seriös sedan dag ett. Jag har lång erfarenhet av amatörmatcher. Det här är en större match men i mitt huvud är varje match lika stor, säger Moraad Moreno.

Hur tränar du inför matchen?

– Jag har ett bättre upplägg än tidigare med mer fokus på återhämtning. Jag tränar på ett gym vid Rådmansgatan och där är vi flera killar som pushar varandra. Det är två till som också ska köra på samma gala som mig, säger Moraad Moreno.

Just nu blir det mellan nio och tolv pass i veckan.

Vasastans MMA-stjärna vann ny fajt

– Det handlar också om att visualisera och gå igenom hur jag kommer att agera i olika situationer. Jag har kollat igenom gamla matcher med min motståndare för att ha koll på hans rörelsemönster. Det gör att jag kan slappna av.

Vad har du för planer framöver?

– Jag tar en match i taget. Just nu gäller det bara att stå som vinnare den 11 maj. Det kommer att vara många där som tittar så det gäller att prestera.