Satsar. Moraad Moreno satsar på att hålla på med MMA på heltid. Foto: Privat

Vasastans MMA-stjärna vann ny fajt

Vasastadsbon Moraad Moreno lägger all ledig tid på MMA-träning med målet att kunna utöva sporten på heltid. "MMA är i stort sett det enda jag håller på med förutom att jobba", säger han.

  • Publicerad 11:46, 11 jun 2018

Moraad Moreno, 29, bor vid Torsplan och ser Hagastaden växa fram utanför sitt fönster. I 15 år har han hållit på med kampsport och i fyra år specifikt med MMA.

– Jag växte upp med en ensamstående mamma och två bröder. Det var tufft många gånger och sporten blev ett sätt att komma utanför hemmet och att göra av med all energi jag hade inom mig. Jag testade mig fram och höll bland annat på med kung-fu och thaiboxning, säger Moraad Moreno.

Nyligen vann han en match på en MMA-gala i Uppsala och efter sommaren siktar Moraad på en proffsmatch.

– Mitt mål har sedan starten varit att bli bäst, inte att motionera. För mig är det mycket känslor bakom tävlingarna och jag har svårt att acceptera en förlust. Av åtta officiella matcher har jag vunnit sju, säger Moraad Moreno.

Även träningen sker i Vasastan. Moraad kör mellan sju och tio pass i veckan på ett gym vid Rådmansgatan.

– Jag går upp vid fem och tränar för att sedan gå till jobbet. Det är en del uppoffring men det är lätt värt det. Jag har lärt mig så mycket av sporten, till exempel att det alltid finns någon som är bättre än en själv och det skapar en respekt för andra som jag har tagit med mig i privatlivet, säger Moraad Moreno.

Målet är att i framtiden kunna livnära sig på MMA.

– Jag siktar på proffsligan UFC och hoppas på att kunna få lägga allt fokus på sporten.