Segrare. Moraad Moreno i sin proffsdebut i MMA mot Mika Kuronen. Foto: Stefan Holm

Vasastans MMA-stjärna vann proffsdebuten

I helgen gjorde Vasastadsbon Moraad Moreno sin proffsdebut i MMA och vann i andra ronden mot sin mer erfarna motspelare. "Jag har fått en otrolig respons", säger Moreno.

  • Publicerad 10:57, 14 maj 2019

I helgen var det dags för MMA-galan Superior challenge på Cirkus. Det var även Vasastadsbon Moraad Morenos proffsdebut i MMA. Han har hållit på med kampsport i sexton år och MMA i fem.

– Att tävla på proffsnivå har ju länge varit en av mina stora drömmar. Inför matchen har jag varit nervös och lugn på samma gång. Dagarna före gick jag runt i min egen bubbla, det var som att jag inte fattade hur stort det var, säger Moraad Moreno.

Vasastans MMA-stjärna proffsdebuterar

Moraad vann i andra ronden mot Mika Kuronen och han säger att matchen blev precis som han hade tänkt sig.

– Jag hade studerat min motspelares rörelsemönster i gamla matcher och hade en bild av hur den här matchen skulle bli. Och den stämde! Jag hade sagt till min tränare att jag skulle vinna i andra ronden och att jag skulle gråta glädjetårar. Allt det hände, säger Moraad Moreno.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Efter matchen är det många som har hört av sig.

– Det har varit en otrolig respons. Nu har jag lite småskador som ska läka men sen får vi se vad som händer och vilka dörrar som öppnas. Jag har inga barn och vill satsa nu och komma så långt som möjligt, säger Moraad Moreno och fortsätter:

– Jag hoppas att jag kan vara en förebild bland unga, och visa att man kan nå högt om man tränar hårt och är seriös. Jag röker inte, dricker inte och tar inga droger.