PADEL I VÄSBY. Emil Sigvardsson och Felix Johansson är laddade inför öppningen av det som till ytan kommer att bli Stockholms största padelhall. Foto: Privat

Väsby får Stockholms största padelhall

Nu har Sveriges snabbast växande sport även nått Väsby. I höst öppnar inte mindre än två hallar där man kan spela padel i kommunen – och en av dem blir störst i Stockholm.

  • Publicerad 11:40, 4 sep 2020

Vi vill satsa på barn och ungdomar så att de får upp ögonen för den här sporten.

Det är bråda dagar för Felix Johansson och Emil Sigvardsson på Ultimate padel. Första oktober blir det invigning av den nya padelhallen, belägen i Sevans före detta lagerlokal i Johanneslund.

– Ja, nu är det full rulle i hallen när alla banor byggs klart, säger Felix Johansson.

Störst till ytan

Hallen, som med sina drygt 6 000 kvadrameter blir störst till ytan i Stockholm, kommer att ha 14 dubbelbanor och fyra singelbanor. Förutom abonnemang och bokning av banor bildas en idrottsförening, Ultimate padel club.

– Vi vill satsa på barn och ungdomar så att de får upp ögonen för den här sporten, säger Emil Sigvardsson

Det finns planer på att hämta upp barn till padellhallen från olika skolor så att de kan spela padel som fritidsaktivitet, samt kvällsaktiviteter.

– Vi kommer även att ha rum för läxläsning i väntan på föräldrarna, till exempel, säger Emil Sigvardsson.

Vad är det som är så kul med padel?

– Det är en social sport, där man främst spelar två mot två. Man kan komma som ett kompisgäng, men det är även lätta att träffa nya människor som man kan spela med. Vi kommer även att satsa på digitala matchningar för att hitta en partner, säger Felix Johansson.

Han tycker det är en sport där det går lätt att lära sig att få till ett bra spel.

– Det är ett mjukare underlag än vid tennis, och därför kan man även köra lugnt och fint. Även pensionärer gillar padel, säger Emil Sigvardsson.

Den andra rackethallen i Upplands Väsby öppnar på måndag den 7 september. På Stora Wäsby slås då dörrarna upp för en ny kombinerad tennis- och padelanläggning, med fyra tennis- och tre padelbanor.

Ny rackethall väntas vara klar 2020 

Vad är padel?

Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash.

En vanlig padelplan har måtten 10x20 meter och omges av väggar. Baktill och en bit på sidorna är det glasväggar. På resterande del av sidorna är det galler. Även väggarna får användas i spelet.

Räkningen i padel är samma som i tennis och man har game och set.

Visa merVisa mindre