Gratis. Väsby Hockey kan erbjuda gratis entré när västerbottningarna från Vännäs gästar på lördag. Foto: Jonny Andersson

Väsby Hockey kompenseras efter hallstrul

Upplands Väsby kommun ersätter Väsby Hockey med 200 kronor för varje åskådare som ser lagets match mot Vännäs den 5 januari. Maximalt kan klubben få 200 000, för det krävs tusen åskådare.

  • Publicerad 08:00, 23 dec 2018

Publiken går in gratis när Väsby Hockey tar sig an Vännäs i fjärde omgången av allettan den 5 januari. Detta sedan Upplands Väsby kommun fattat ett delegationsbeslut på att sponsra matchen.

– Ja, det stämmer att det är en kompensation för problemen klubben haft i höst, säger Johanna Dermer, fritidsstrateg.

– Nu är det upp till oss att fylla hallen, säger klubbkassören Göran Lilja. Det skulle vara härligt att efteråt kunna säga: "Det kom 1 500 åskådare och det var tråkigt att ni hade satt ett tak på 200 000 kronor".

Väsby Hockey presenterade i oktober en kalkyl över uteblivna intäkter och merkostnader klubben drabbats av till följd av lagen inte kunde träna och spela i Vilunda ishall från mitten augusti fram till tillträdet den 10 november. Bland annat spelades två hemmamatch i Järfälla och en i Sollentuna.

Utöver minskade intäkter tillkom bland annat utgifter för hyra i grannhallar. Totalt redovisade Väsby Hockey ett tapp på en halv miljon kronor.

Att kommunen sponsrar en hemmamatch är en delkompensation. I förhandlingar den senaste tiden har det även öppnats möjlighet för klubben att ha hallen öppen längre fram på våren, kanske även på sommaren, för att den vägen tjäna pengar.

Göran Lilja tror inte att klubben kan hämta hem förlorade 500 000 under den här säsongen, men är ändå nöjd över att klubben fått visst gehör.

– Man blir väl aldrig nöjd, men nu finns det ett avtal och kommunen kunde i värsta fall helt ha struntat i Väsby Hockey.

Får ni ihop 1 000 på läktarna nästa lördag?

– Som jag säger är det upp till oss att ragga ihop publik. Det är fri entré – dörren är öppen, säger Göran Lilja.

Gratis. Väsby Hockey kan erbjuda gratis entré när västerbottningarna från Vännäs gästar på lördag. Foto: Jonny Andersson

Rivningen av gamla ispister (flera lager) och bygget av en ny drog ut på tiden. Vecka 33 blev vecka 40, vecka 44 och slutligen kunde isen beträdas i slutet av vecka 45.

Under hela hösten tvingades alla isnyttjare hyra tider i andra ishallar och ekonomislt värst drabbades Väsby Hockey. Vid ett krismöte presenterade klubben en kalyl med merkostnader, och uteblivna intäckter på en halv miljon kronor.

Vilunda ishall återinvigdes den 10 november och bland nyttjare och publik har arbetet uppskattats mycket. Tony Berglund, ledare för klubbens flicksatsning, var närmast lyrisk när han kom ner från läktaren dagen efter.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Tränarduo återförenas i Bollstanäs SK herr

Sport Peter och Christer leder BSK herr 2019 Efter många år ifrån varandra återförenas Peter Göthe och Christer Johansson – i BSK. Duon kommer denna säsong att träna Bollstanäs fotbollsherrar ihop och siktar på att fortsätta framgångsvågen från...tisdag 22/1 11:10

Ny ESK:are klar för Bollstanäs SK dam

Sport "BSK är ett bra spelande lag som satsar och vill mycket" BSK värvar från Enköping – igen. I dagarna stod det klart att den hårt arbetande innermittfältare Julia Lindström, 23, ansluter till det framgångsrika damlaget i Väsby.fredag 18/1 19:00

Väsby centrum är Årets klättrare

Nyheter Första gången Väsby Centrum är med bland topp tre I dag lyfter vi på hatten och säger grattis till Väsby centrum! De knep första platsen i kategorin Årets klättrare bland Stockholms köpcentrum.fredag 18/1 12:29