Hannah Aldorsson, Väsby tjejjour, Backa Systerskapet från Fryshuset och artisten SVEA kommer i dag till Väsby Centrum för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Foto: Väsby tjejjour/Maja Brand

Väsby tjejjour och artisten SVEA i Väsby Centrum på kvinnodagen

Dj-skola, artisten SVEA, poesiövningar och musiktävling med Backa Systerskapet. Det är några av programpunkterna när internationella kvinnodagen uppmärksammas på Väsby Centrum i dag den 8 mars.

  • Publicerad 08:44, 8 mar 2019

Vi upplever ett stort behov av att unga tjejer behöver någon lite äldre tjej att prata med om livets faser och utmaningar.

I dag är det, som kanske ingen har missat, den internationella kvinnodagen. För att uppmärksamma det tar Väsby tjejjour plats i Väsby Centrum tillsammans med United Sisters och Backa systerskapet från Fryshuset samt Upplands Väsby Bibliotek.

Ett pärlband av aktiviteter äger rum kl 16-19 och artisten SVEA uppträder live. Fryshuset håller en musiktävling där en person vinner en deltagarplats på sommarlägret Backa systerskapet Summer Music Camp, ett 3-dagars läger då tjejer och icke-binära träffas och får testa på att skriva låtar, producera musik och dj:a. Där ingår också studiebesök till andra studior, föreläsningar och empowerment workshops.

Drivs ideellt

Väsby Tjejjour drivs av ideellt arbetande krafter med syfte att stärka unga som identifierar sig som tjej.

– Vi upplever ett stort behov av att unga tjejer behöver någon lite äldre tjej att prata med om livets faser och utmaningar. Vi behöver bli fler kvinnliga volontärer som är äldre än 20 år för att till exempel bemanna chatten där vi svarar på frågor som kommer in anonymt från våra ungdomar, säger Hannah Aldorsson från Väsby Tjejjour.

Samverkar med biblioteket

För första gången samverkar Väsby tjejjour med Upplands Väsbys kommuns bibliotek.

– Bibliotek är en fantastisk plats för alla åldrar och det är helt gratis att tal de av vårt otroliga utbud. Hur kan biblioteken bli en mer attraktiv plats för ungdomar att aktivera sig med litteraturens värld? Det vill vi ta reda på mer och hoppas få svar på fredag i Väsby Centrum, säger Rahma Omar från biblioteket i Messingen.

Program

När: Klockan 16-19.
Plats: Väsby Centrum
Programpunkter:
Dj och dj-skola
Artisten SVEA uppträder kl 17:30
Gör din egen pin med Väsby tjejjour
Smyckestillverkning med Fryshuset United Sisters
Poesiövningar med biblioteket
Ida Nyström ställer ut posters
Musiktävling med Backa Systerskapet från Fryshuset. Lämna in ditt bidrag till bästa artistnamn! Vinnaren får en garanterad plats på Backa Systerskapets ”Summer Music Camp”.
Både tjejer och killar är hjärtligt välkomna!

Arrangörer:
Väsby tjejjour
Fryshuset
Upplands Väsby Bibliotek
Väsby Centrum

Visa merVisa mindre