SORG. En Väsbyfamilj tros ha omkommit i flygkraschen i Iran på onsdagsmorgonen. Foto: Mostphotos

Väsbyfamilj omkom i flygkraschen i Iran

En hel Väsbyfamilj tros ha varit ombord på flygplanet som kraschade utanför Irans huvudstad Teheran på onsdagsmorgonen. Alla 176 personer ombord har omkommit.

  • Publicerad 10:04, 9 jan 2020

Ett ukrainskt Boeing 737-plan störtade tidigt på onsdagsmorgonen strax efter att det hade lyft från Teherans internationella flygplats, Imam Khomeini. Planet, som var på väg till Kiev i Ukraina, hade 176 passagerare ombord - 17 av dem var svenskar.

Med på planet var även enligt uppgift en familj från Väsby - mamma, pappa och en 15-årig dotter.

Tidningen Expressen har pratat med vänner till familjen, som berättar att den förolyckade familjen flyttat till Sverige 2012 och arbetat hårt för att ta sig in i det svenska samhället. Pappan jobbade som läkare och mamman studerade till apotekare. Den 15-åriga dottern gick i skolan i Solna.

Familjen hade enligt vännerna rest till Iran strax före jul för att hälsa på släktingar och skulle på onsdagen resa tillbaka till Sverige.

Ytterligare en familj, från Österåkers kommun, tros ha funnits ombord på planet.

Orsaken till flygolyckan är inte klarlagd, men de svarta lådorna har hittats på olycksplatsen. Enligt flera vittnen har planet setts brinna i luften för att sedan störta mot marken där det exploderade.

På fredagen bekräftade utrikesminister Ann Linde (S) på Twitter att 17 personer hemmahörande i Sverige fanns ombord på planet.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Han vill skapa ett kulturcenter i Järnvägsparken

Nyheter Väsby konsthalls grundare har planer på akvarellcenter och kulturkafé Kulturkafé, akvarellcenter och utomhusutställningar. Väsby konsthalls grundare Ricardo Donoso har stora planer för Järnvägsparken.måndag 27/1 11:46

Effektivt Väsby vann klart

Sport Fyra mål på lika många minuter avgjorde Trots ett spel som hackade på en cylinder hämtade Vilda Väsby med sig tre poäng i bortamatchen mot ärkerivalerna Vallentuna BK. Nyckeln blev fyra minuter i slutet av första- och början av andra...söndag 26/1 19:40

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26
Stockholm Direkt