SORG. En Väsbyfamilj tros ha omkommit i flygkraschen i Iran på onsdagsmorgonen. Foto: Mostphotos

Väsbyfamilj omkom i flygkraschen i Iran

En hel Väsbyfamilj tros ha varit ombord på flygplanet som kraschade utanför Irans huvudstad Teheran på onsdagsmorgonen. Alla 176 personer ombord har omkommit.

  • Publicerad 10:04, 9 jan 2020

Ett ukrainskt Boeing 737-plan störtade tidigt på onsdagsmorgonen strax efter att det hade lyft från Teherans internationella flygplats, Imam Khomeini. Planet, som var på väg till Kiev i Ukraina, hade 176 passagerare ombord - 17 av dem var svenskar.

Med på planet var även enligt uppgift en familj från Väsby - mamma, pappa och en 15-årig dotter.

Tidningen Expressen har pratat med vänner till familjen, som berättar att den förolyckade familjen flyttat till Sverige 2012 och arbetat hårt för att ta sig in i det svenska samhället. Pappan jobbade som läkare och mamman studerade till apotekare. Den 15-åriga dottern gick i skolan i Solna.

Familjen hade enligt vännerna rest till Iran strax före jul för att hälsa på släktingar och skulle på onsdagen resa tillbaka till Sverige.

Ytterligare en familj, från Österåkers kommun, tros ha funnits ombord på planet.

Orsaken till flygolyckan är inte klarlagd, men de svarta lådorna har hittats på olycksplatsen. Enligt flera vittnen har planet setts brinna i luften för att sedan störta mot marken där det exploderade.

På fredagen bekräftade utrikesminister Ann Linde (S) på Twitter att 17 personer hemmahörande i Sverige fanns ombord på planet.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbys energi tröt i Piteå

Nyheter Tappade 3–1 till förlust i sudden death Väsby Hockey dukade för tre poäng i söndagens bortamatch mot Piteå, i motsats till dagen innan blev dock tredje perioden den tyngsta. Piteå HC vände och vann i sudden death, 4–3.söndag 19/1 19:10

Väsby vände 0–2 till 3–2 mot Teg

Sport Oliver Horrsell avgjorde i sudden death Backen Oliver Horrsell ordnade extrapoängen för Väsby Hockey i lördagens bortamatch mot Teg. Från egen zon svarade han för en spelvändning, två mot en och avslutade utan assistans till 3–2 i sudden...lördag 18/1 19:30

Här fyndar du i Upplands Väsby

Nyheter Fattiga januari – då kan du shoppa på loppisar och second hand Kläder, prylar, möbler – allt kan du hitta second hand i Väsby. Många tänker "hållbart köpande", men för andra är fattiga januari den månad då plånboken ekar som tommast. Vi i VäsbyDirekt listar fem...fredag 17/1 16:09
Stockholm Direkt