Väsbys elitlag flyttar till Solna

Upplands Väsbys elitlag i fotboll kommer sannolikt att flytta från kommunen efter säsongen. – Det känns så. Vi försökte samarbeta med kommunen men det gick inte bra, säger Alex Ryssholm, styrelsens ordförande.

  • Publicerad 16:22, 8 okt 2013

AFC United kommer sannolikt att flytta till Skytteholm i Solna. Det säger nu klubbens ordförande och starke man, Alex Ryssholm. Och han anger bristande samarbete med kommunen som avgörande orsak.
– Vi har funnits i två år i Upplands Väsby. Om vi reglerade skulderna som skapades av den förra styrelsen skulle vi få stöd av kommunen. Jag betalade av skulderna personligen.

– Men då behövde vi litet hjälp med att minska kostnader för träningstider. Vi betalar fullt pris för alla tider. I Sigtuna är priserna mycket lägre. På Skytteholm är de också lägre, säger Alex Ryssholm.

I bakgrunden finns AFC-förslaget till kommunen om samarbeta kring en ny hall.
– Problemet är att efter vi kom med förslaget har vi inte hört någonting utom att det skulle bli svårt att genomföra. Det förstod vi som ett nej.

Alex Ryssholm efterlyser också att man hade behövt hjälp med marknadsföring.
– På hemmamatcherna hörs bara bortasupportrarna. Vad hade det betytt om kommunen hade hjälpt till med markandsföring? Jag vill inte vara elak mot kommunen, deras resurser är begränsade. Men det känns som att vi ör främmande här, säger han.

AFC:s ungdomsverksamhet finns redan på Skytteholm. Men det är praktiskt omöjligt att flytta den till Upplands Väsby. Därför flyttar i stället A-laget till Solna.
– Det är 99 procent säkert, säger Alex Ryssholm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsby centrum är Årets klättrare

Nyheter Första gången Väsby Centrum är med bland topp tre I dag lyfter vi på hatten och säger grattis till Väsby centrum! De knep första platsen i kategorin Årets klättrare bland Stockholms köpcentrum.fredag 18/1 12:29

Väsby krossade Hudiksvall

Sport Tidiga mål i periodinledningar ledde till storseger Vilda Väsby krossade i kväll Hudiksvall i hälsingarnas egen hockeyborg. Allt gick Väsbylagets väg, 8–0 var ändå inte i överkant mot ett HHC som inte alls stod att känna igen.onsdag 16/1 23:00

Jesper Kemi har spelat utan korsband – i flera år

Sport Centerkämpe snart tillbaka Efter en olycklig sargduell i senaste hemmamatchen mot Piteå har inte Jesper Kemi setts på isen. Såväl en läkare, som magnetröntgen i efterhand, har konstaterat att 26-åringen saknar korsband i det...onsdag 16/1 15:20