NY NÄRINGSLIVSCHEF. Per-Ola Lindahl blir ny näringslivschef i i Upplands Väsby kommun. Foto: Rosie Alm

Väsbyveteran blir ny näringslivschef

Det blir Per-Ola Lindahl som tar över som ny näringslivschef i Upplands Väsby kommun. Han ser gärna att kommunen blir "ännu bättre" på dialog med företagen.

  • Publicerad 17:05, 16 jan 2020

Vi har en bra dialog med företagen i kommunen, men vi kan bli ännu bättre.

Per-Ola Lindahl känner Väsby väl. Han har ett mångårigt förflutet med olika uppdrag i Upplands Väsby kommun, senast som tf kommundirektör och biträdande kommundirektör.

Hur känns det att gå in i en ny roll som näringslivschef?

– Det ska bli intressant och stimulerande att gå in i ett nytt, viktigt område och få bidra till att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv och fler arbetsplatser i Väsby.

De utmaningar som Väsby, likt många andra kommuner, står inför är det som brukar kallas kompetensförsörjning - det vill säga att få tag på rätt arbetskraft.

– Väsby har ett superläge i förhållande till Arlanda och Stockholm city, men det gäller även att kommunikationerna fungerar. Tvärförbindelserna till och inom kommunen är fortfarande en utmaning för många av de företag som har inpendling och tvärpendling, säger han.

Per-Ola Lindahl betonar vikten av att kommunen erbjuder företagen god service i myndighets- och upphandlingsfrågor.

– Ett annat viktigt område är lokaler och mark för företagsetableringar samt att arbeta regionalt för samarbete kring forskning och lärosäten. Jag vill vara bryggan mellan kommun och näringsliv.

Upplands Väsby kommun hamnade på plats elva över Sveriges mest företagsvänliga kommuner förra året, enligt Svenskt Näringslivs kommunrankning. Undersökningen bygger bland annat på enkätsvar från Väsbyföretag om hur de uppfattar företagsklimatet i kommunen.

Vad kan ni bli bättre på?

– Vi har en bra dialog med företagen i kommunen, men vi kan bli ännu bättre. Det gäller att vi är lyhörda för företagens behov och önskemål. Vi kan även bli bättre på information och kommunikation om vad som händer i kommunen.

Per-Ola Lindahl efterträder Anders Wink som slutade våren 2019.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Smittad av corona på äldreboende har avlidit

Nyheter Läget allvarligt för de två övriga smittade En av de tre smittade på ett kommunalt äldreboende i Upplands Väsby har avlidit. Tillståndet för de övriga två smittade är allvarligt. Det bekräftar socialchef Magnus Lublin.måndag 30/3 15:56

Man avled efter medicinmiss på äldreboende i Väsby

Nyheter Enligt lex Maria-anmälan togs mediciner bort En man fick extra medicin när han var inlagd på sjukhus. Tillbaka på äldreboendet i Upplands Väsby tog en sjuksköterska bort mannens ordinarie mediciner. Han utvecklade då lunginflammation och avled...måndag 30/3 11:30

Vildsvin förstör stora markområden kring Fysingen

Nyheter Flera hektar sönderbökade vid crossbanan Flera hektar mark har bökats sönder av vildsvin i närheten av sjön Fysingen. Upplands Väsby kommun utesluter inte skyddsjakt på kommunens mark för att få bukt med den växande vildsvinsstammen – innan...lördag 28/3 7:15
Stockholm Direkt