NY NÄRINGSLIVSCHEF. Per-Ola Lindahl blir ny näringslivschef i i Upplands Väsby kommun. Foto: Rosie Alm

Väsbyveteran blir ny näringslivschef

Det blir Per-Ola Lindahl som tar över som ny näringslivschef i Upplands Väsby kommun. Han ser gärna att kommunen blir "ännu bättre" på dialog med företagen.

  • Publicerad 17:05, 16 jan 2020

Vi har en bra dialog med företagen i kommunen, men vi kan bli ännu bättre.

Per-Ola Lindahl känner Väsby väl. Han har ett mångårigt förflutet med olika uppdrag i Upplands Väsby kommun, senast som tf kommundirektör och biträdande kommundirektör.

Hur känns det att gå in i en ny roll som näringslivschef?

– Det ska bli intressant och stimulerande att gå in i ett nytt, viktigt område och få bidra till att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv och fler arbetsplatser i Väsby.

De utmaningar som Väsby, likt många andra kommuner, står inför är det som brukar kallas kompetensförsörjning - det vill säga att få tag på rätt arbetskraft.

– Väsby har ett superläge i förhållande till Arlanda och Stockholm city, men det gäller även att kommunikationerna fungerar. Tvärförbindelserna till och inom kommunen är fortfarande en utmaning för många av de företag som har inpendling och tvärpendling, säger han.

Per-Ola Lindahl betonar vikten av att kommunen erbjuder företagen god service i myndighets- och upphandlingsfrågor.

– Ett annat viktigt område är lokaler och mark för företagsetableringar samt att arbeta regionalt för samarbete kring forskning och lärosäten. Jag vill vara bryggan mellan kommun och näringsliv.

Upplands Väsby kommun hamnade på plats elva över Sveriges mest företagsvänliga kommuner förra året, enligt Svenskt Näringslivs kommunrankning. Undersökningen bygger bland annat på enkätsvar från Väsbyföretag om hur de uppfattar företagsklimatet i kommunen.

Vad kan ni bli bättre på?

– Vi har en bra dialog med företagen i kommunen, men vi kan bli ännu bättre. Det gäller att vi är lyhörda för företagens behov och önskemål. Vi kan även bli bättre på information och kommunikation om vad som händer i kommunen.

Per-Ola Lindahl efterträder Anders Wink som slutade våren 2019.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Åtta bilar i masskrock på E4 vid Upplands Väby

Nyheter Mycket halt på torsdagsmorgonen Ett flertal bilar var inblandade i en krock på E4 vid Upplands Väsby på torsdagsmorgonen. Det var mycket halt på platsen.torsdag 27/2 7:42

Nej till kommunal hemtjänst i Upplands Väsby

Nyheter "Förenat med alltför stora kostnader" Det blir ingen hemtjänst i kommunal regi i Upplands Väsby. Det står klart sedan frågan väcktes på måndagens kommunfullmäktige.onsdag 26/2 16:00

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01
Stockholm Direkt