Västerbron. Västerbron är en Stockholmsikon men behöver nu renoveras för att klara av det framtida trafikflödet. Foto: Mostphotos

Västerbron kan renoveras för en miljard

Västerbron behöver renoveras – något som beräknas kosta 900 miljoner kronor, skriver DN. Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) säger till tidningen att en vision är att skapa mer plats åt cyklister och fotgängare samtidigt som utrymmet för biltrafik minskas.

  • Publicerad 08:58, 6 apr 2018

Västerbron behöver inom en överskådlig framtid rustas upp och Stockholms stad ser nu över hur det skulle gå till, rapporterar DN.

Enligt tidningen skulle det, enligt preliminära siffror, kosta cirka 900 miljoner kronor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) säger till DN att renoveringen även skulle vara en möjlighet att förändra trafikflödet på bron. Hans förhoppning är att ge mer utrymme åt cyklister och fotgängare samtidigt som biltrafiken minskas.

Ett sätt är att göra körfälten smalare, något som skulle var möjligt utan att behöva ta bort något körfält.

– Det finns utrymme och det är en åtgärd som borde göras samtidigt som det här, säger han till tidningen.

– Västerbron är en otroligt viktig länk för transporter i stan. Alla typer av kommunikationer. Då måste vi se till att den fungerar och inte ger upp, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.