Full speed. Västerort RC sportklubb har sin utomhusbana i Lövsta. Nu har de hittat en inomhusbana för vintersäsongen. Foto: Mikael Andersson

Västerort får nya banor för radiostyrda bilar

Västerorts RC Sportklubb, som kör radiostyrda bilar i Lövsta, flyttar inomhus. Nu har de hittat en stor lokal i Vinsta – där de den 19 januari ordnar tävlingar.

  • Publicerad 16:43, 9 jan 2019

Vi har tidigare skrivit om Västerorts RC Sportklubb som letat efter en inomhuslokal för att kunna köra radiostyrda bilar även under vintersäsongen. Nu har de lyckats hitta en lokal på Skattegårdsvägen 130 i Vinsta.

LÄS ÄVEN: Här får unga knäcka vuxna på racingbanan

– Vi har en fullstor bana och en nybörjarbana. Tanken är att man ska kunna köra med vilken radiostyrd bil som helst på nybörjarbanan. Vi kommer ha nybörjarträningar på söndagar, säger Fredrik Engman, styrelsemedlem.

Stor tävling

Banorna öppnade redan innan jul men den 19 januari blir det dags för det stora testet. Då anordnas den tredje deltävlingen i cupen Winter Indoor RB. Totalt kommer 90 personer att vara med och köra och det är gratis för alla som vill komma och titta.

– Vi ställer upp med ett 20-tal tävlanden från klubben, säger Fredrik Engman.

I år firar klubben, som har sin utomhusbana i Lövsta, 40 år. Fredrik Engman berättar att de tack vare två sponsorer kommer kunna erbjuda barn och unga som är medlemmar i klubben att köra gratis på de nya banorna i Vinsta.

– Det vanliga är att man måste betala varje gång man kör men nu kommer barn och unga upp till och med 20 år som är medlemmar att kunna köra gratis, säger Fredrik Engman.

För mer information om öppettider – kolla in Västerort indoor rc arena på Facebook.

29 miljoner ska öka tryggheten på gator och torg

Nyheter ✓Alla områden som får pengar ✓Belysning ✓Insatser mot illegala bosättningar På onsdagseftermiddagen väntas 23 projekt, som syftar till att skapa en tryggare utemiljö i Stockholm, beviljas pengar ur stadens trygghetsfond. Totalt avsätts drygt 29 miljoner kronor. Men...onsdag 19/6 16:33

SD-politiker i Hässelby-Vällingby utesluts ur partiet

Nyheter Sitter kvar som politisk vilde Tidigare idag rapporterade Dagens Nyheter att Sverigedemokraterna utesluter fyra medlemmar. En av dem är Björn Larsson, som bland annat är ledamot Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd.onsdag 19/6 15:44