Full speed. Västerort RC sportklubb har sin utomhusbana i Lövsta. Nu har de hittat en inomhusbana för vintersäsongen. Foto: Mikael Andersson

Västerort får nya banor för radiostyrda bilar

Västerorts RC Sportklubb, som kör radiostyrda bilar i Lövsta, flyttar inomhus. Nu har de hittat en stor lokal i Vinsta – där de den 19 januari ordnar tävlingar.

  • Publicerad 16:43, 9 jan 2019

Vi har tidigare skrivit om Västerorts RC Sportklubb som letat efter en inomhuslokal för att kunna köra radiostyrda bilar även under vintersäsongen. Nu har de lyckats hitta en lokal på Skattegårdsvägen 130 i Vinsta.

LÄS ÄVEN: Här får unga knäcka vuxna på racingbanan

– Vi har en fullstor bana och en nybörjarbana. Tanken är att man ska kunna köra med vilken radiostyrd bil som helst på nybörjarbanan. Vi kommer ha nybörjarträningar på söndagar, säger Fredrik Engman, styrelsemedlem.

Stor tävling

Banorna öppnade redan innan jul men den 19 januari blir det dags för det stora testet. Då anordnas den tredje deltävlingen i cupen Winter Indoor RB. Totalt kommer 90 personer att vara med och köra och det är gratis för alla som vill komma och titta.

– Vi ställer upp med ett 20-tal tävlanden från klubben, säger Fredrik Engman.

I år firar klubben, som har sin utomhusbana i Lövsta, 40 år. Fredrik Engman berättar att de tack vare två sponsorer kommer kunna erbjuda barn och unga som är medlemmar i klubben att köra gratis på de nya banorna i Vinsta.

– Det vanliga är att man måste betala varje gång man kör men nu kommer barn och unga upp till och med 20 år som är medlemmar att kunna köra gratis, säger Fredrik Engman.

För mer information om öppettider – kolla in Västerort indoor rc arena på Facebook.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kunde inte betala nota – slog ner personal

Nyheter ✓Servitör sparkad i huvudet ✓Polisen: Helt orimliga proportioner Tre restauranggäster kunde inte betala för sin nota. Men istället för att känna skam började de då misshandla personalen. En servitör sparkades i huvudet.torsdag 21/3 20:52

Nu rullar rulltrappan i Hässelby gård igen

Nyheter Stått stilla sen februari Delar av trapputrymmet i Hässelby gårds tunnelbana har under en tid blockerats av en klumpig vägg på grund av arbete med rulltrappan. Men nu är det slut på trängseln!torsdag 21/3 17:07