Full speed. Västerort RC sportklubb har sin utomhusbana i Lövsta. Nu har de hittat en inomhusbana för vintersäsongen. Foto: Mikael Andersson

Västerort får nya banor för radiostyrda bilar

Västerorts RC Sportklubb, som kör radiostyrda bilar i Lövsta, flyttar inomhus. Nu har de hittat en stor lokal i Vinsta – där de den 19 januari ordnar tävlingar.

  • Publicerad 16:43, 9 jan 2019

Vi har tidigare skrivit om Västerorts RC Sportklubb som letat efter en inomhuslokal för att kunna köra radiostyrda bilar även under vintersäsongen. Nu har de lyckats hitta en lokal på Skattegårdsvägen 130 i Vinsta.

LÄS ÄVEN: Här får unga knäcka vuxna på racingbanan

– Vi har en fullstor bana och en nybörjarbana. Tanken är att man ska kunna köra med vilken radiostyrd bil som helst på nybörjarbanan. Vi kommer ha nybörjarträningar på söndagar, säger Fredrik Engman, styrelsemedlem.

Stor tävling

Banorna öppnade redan innan jul men den 19 januari blir det dags för det stora testet. Då anordnas den tredje deltävlingen i cupen Winter Indoor RB. Totalt kommer 90 personer att vara med och köra och det är gratis för alla som vill komma och titta.

– Vi ställer upp med ett 20-tal tävlanden från klubben, säger Fredrik Engman.

I år firar klubben, som har sin utomhusbana i Lövsta, 40 år. Fredrik Engman berättar att de tack vare två sponsorer kommer kunna erbjuda barn och unga som är medlemmar i klubben att köra gratis på de nya banorna i Vinsta.

– Det vanliga är att man måste betala varje gång man kör men nu kommer barn och unga upp till och med 20 år som är medlemmar att kunna köra gratis, säger Fredrik Engman.

För mer information om öppettider – kolla in Västerort indoor rc arena på Facebook.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Örnsbergs mataffär om kärleken efter rånet

Nyheter Butikschefen: "Jag har verkligen blivit rörd" Blommor, teckningar, hjärtan och varma ord. Nu vill matbutiken tacka Örnsberg för all kärlek de fått efter grova rånet. Butikschefen: “Hjälper oss att gå vidare”.tisdag 22/1 20:00

Så många har klagat på halkan i Stockholm

Nyheter Trafikkontoret överösta med klagomål Sedan förra veckans ishalka har trafikkontoret tagit emot över 1 500 stycken klagomål.tisdag 22/1 16:30