"Författaren Neil Gaiman är min husgud", säger Paul Philip Abrigo, till vänster. Foto: Mikael Andersson

Västerorts nya författarduo skriver surrealistisk skräck

På var sitt håll har Västerortsborna Paul Philip Abrigo och Joakim Hagström hanterat vardagsmörker med noveller och tecknande. Nu går de ihop och gör en surrealistisk novellsamling.

  • Publicerad 12:09, 1 dec 2017

Kreativiteten är för mig ett sätt att hantera destruktiviteten som finns runt omkring.

Veils woven in silence

Novellsamling skriven av Paul Philip Abrigo, illustrerad av Joakim Hagström. Duon samlar fram till den 10 december in pengar till projektet, via Kickstarter. I skrivande stund har de fått ihop över 26 000 kronor. Klicka här för att komma till insamlingen.

Genre: Surrealistisk, naturromantisk skräck.

Paul: Jag har alltid skrivit, sedan jag var fem år gammal. Det är så jag har hanterat grejer. Det har blivit en hög med berättelser, men jag har aldrig haft tiden eller modet att göra något mer av det.

Joakim: Precis som för Paul har konsten en terapeutisk effekt på mig. Jag ritar hela tiden. Hemma i köket och på tåget. Jag kan rita en teckning, kolla på den efteråt och säga "Jaha, är det såhär jag mår".

Paul: I februari opererades min dotter för ett hjärtfel. Det är det absolut det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Allt gick bra, men sedan dess har jag varit mer orädd. Det har blivit som ett mantra: "Jag har överlevt min dotters hjärtoperation, då kan jag dra ihop ett bokprojekt också".

Det kom som en blixt från klar himmel att jag och Joakim skulle göra en novellsamling ihop. Men Joakim har fyra barn, och jag har två. Båda har heltidsjobb. För att projektet inte skulle rinna ut i sanden kände vi att vi behövde ett konkret mål.

Några kompisar hade provat Kickstarter (digital insamlingstjänst, reds. anm) och det hade gått bra för dem så vi testade. Nu förväntar sig över 40 personer att vi ska ha en bok färdig i mars.

Novellerna börjar ofta med att en helt vanlig person, säg en stressad mamma eller en ensam pensionär, plötsligt kastas in i en värld av obehagliga och övernaturliga saker. En berättelse börjar till exempel med ett par föräldrar som hör ett konstigt ljud i babymonitorn en sen kväll. En annan om en familj som blir förtrollad av röksvampar när de är ute i skogarna på Ekerö.

Joakim: Kreativiteten är för mig ett sätt att hantera destruktiviteten som finns runt omkring. Livet är både fantastiskt och mörkt. Vi vill ta de känslorna och skapa något fint.

Duon riktar sig bland annat till de som gillar surrealism, mystik och skräck. Foto: Mikael Andersson

Kreatörer

Paul Philip Abrigo: Tvåbarnspappa boende i Nälsta. Jobbar som politisk PR-rådgivare.

Joakim Hagström: Fyrabarnspappa boende i Bromsten. Konstnär som studerar till fysioterapeut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56