Imenella kommer till Järvaveckan i sommar. Foto: Pressbil/Mikael Andersson

Västerortsartisten Imenella klar för årets Järvavecka

Järvaveckan 2019 går av stapeln 12 juni på Spånga IP. Och det står inte bara politik på programmet – nu är det klart att grammisvinnaren från Tensta, Imenella, inviger veckan.

  • Publicerad 15:08, 15 feb 2019

Politikerveckan Järvaveckan hålls för tredje gången i sommar på Spånga IP. Och nu börjar programmet ta form.

– Vi är i stort sett klara, men går inte ut med detaljerna riktigt än, säger Ahmed Abdirahman, ordförande i The global village och grundare av Järvaveckan.

En nyhet har dock släppts. Rapparen, dansaren och grammisvinnaren Imenella inviger veckan. Något som ordnats genom ett samarbete med fackförbunden Vision och Unionen Stockholm, som står bakom uppträdandet.

Hoppas på fler lokala deltagare

Imenella är själv från Tensta, vilket Ahmed Abdirahman tycker är positivt.

– Det är helt fantastiskt att hon ska uppträda. Hon är en förebild härifrån området och vi behöver förebilder. Det är så glädjande att hon är med, säger han.

Han hoppas att fler tar efter de båda fackförbunden.

– Vi hoppas att fler företag och organisationer tar lead och lyfter förebilder från landets förorter, och att de förstår vikten av att involvera områdena i Järva i Järvaveckan, säger Ahmed Abdirahman.

Han ser också gärna att lokala föreningar tar initiativ till att delta.

– Vi ordnar den här plattformen och vi uppmanar föreningar från området att kontakta oss för att delta, säger han.

Konsert för fred i Syrien hålls i Vinsta

Nyheter Musikertrio och kör uppträder under en kväll I januari anordnar Syriska föreningen konsert för fred i Syrien. Under en kväll kommer lokalen i Vinsta ljuda av traditionell syrisk musik.fredag 6/12 16:47

Hon ger stockholmarna scenkonstminnen för livet

Nyheter Hässelbybon Marie Lindh har drivit kulturgruppen Tosca i 15 år I snart 15 års tid har Hässelbybon Marie Lindh drivit kulturgruppen Tosca. Genom den har hon gett många stockholmare scenkonstminnen för livet.fredag 6/12 16:43