Z.E. med sin grammis i mitten av bilden till vänster som blev årets artist och Imenella till höger som blev årets nykomling. Foto: Instagramkontot @offcialz.e/Pressbild

Västerortsartister prisades på Grammisgalan

På torsdagskvällen gick Grammisgalan av stapeln där en rad musikpriser delades ut. Gemensamt för årets artist och årets nykomling? Båda kommer från Västerort.

  • Publicerad 10:34, 8 feb 2019

När årets Grammissegrare presenterades i Globen på torsdagen stod det klart att inte mindre än två Västerortsbördiga artister prisades.

Imenella från Tensta utsågs till årets nykomling för singeln Chagga, Moves remix. Hon var också nominerad till årets hiphop, men priset gick till Jireel.

Årets artist blev Tenstarapparen Z.E. som i fjol släppte albumet "Min penna blöder". Han var även nominerad i kategorin årets textförfattare, men det priset kneps av Seinabo Sey.

På artisternas Instagramkonton har gratulationerna och lovorden strömmat in.

"Sveriges bästa rappare" kommenterade någon på Z.E. konto, "Sjukt värd priset", skriver en annan till Imenella.

Nytt promenadrekord i Stockholm

Nyheter ✓Kraftig ökning av folk som är ute och går ✓ Även stor ökning av cyklister Nya siffror från trafikkontoret visar att antalet personer som är ute och promenerar i Stockholm är högre än någonsin.söndag 21/4 9:00

Vi är Västerort