På onsdag ordnas en manifestation mot våldet, efter dödsskjutningen i Blackeberg i söndags. Foto: Mikael Andersson

Västerortsbor manifesterar mot våldet

På onsdag hålls en manifestation på Blackebergs torg med anledning av dödsskjutningen i området. "Vi hoppas på politiskt ansvar för människoliven", säger Ida Hansen, som är med och arrangerar manifestationen.

  • Publicerad 16:38, 2 jul 2019

I söndags sköts en man i 25-årsåldern ihjäl i Blackeberg. Nu ordnar Nätverket Västerort en manifestation mot våldet.

Manifestationen sker klockan 17.30, onsdagen den 3 juli, på Blackebergs torg. Med och arrangerar är Ida Hansen från Nätverket Västerort.

Hon menar att många är uppskrämda efter den senaste tidens dödliga våld. Samma dag som mannen sköts ihjäl i Blackeberg inträffade skjutningar på två andra platser i Stockholm: en man dödades och en skadades i Sollentuna, och en person skottskadades i Kallhäll, Järfälla.

"Hoppas på politiskt ansvar"

Ida Hansen och Nätverket Västerort hoppas att manifestationen blir ett sätt att ta hand om varandra och tillsammans markera att våldet är oacceptabelt.

– Både individer och lokalsamhället i stort drabbas av dödsskjutningarna och det dödliga våldet. Många undrar vad det är som pågår i världen, säger Ida Hansen.

Enligt henne utgör skjutningarna en nationell kris som politikerna måste ta ansvar för. Ida Hansen berättar att gensvaret för manifestationen är stort på sociala medier.

– Vi hoppas på ett politiskt ansvar. Ett ansvar som inte får sluta i samband med Almedalsveckans slut. Människoliv ska värderas högre, säger hon.

Manifestationen kommer att vara en kortare sådan, med några framföranden, lite musik och tal.

Nätverket Västerort

Nätverket Västerort är ett paraplynätverk med olika grupper och individer. Syftet är att bryta sociala isoleringar och skapa sociala gemenskaper.