Västra Ringvägen börjar vakna!

Ett område i förvandling eller dvala? Västra Ringvägens potential har länge diskuterats och nu menar många att utvecklingen äntligen är på gång.

  • Publicerad 19:30, 1 feb 2018

För två år sedan besökte vi västra Ringvägen för att undersöka om området var på väg att väckas till liv. På östra delen har utvecklingen gått snabbt, men på västra sidan har den gått trögare. Då ställde sig de boende tveksamma till en uppdatering av gatan, men det fanns samtidigt en önskan från småföretagarna att skaka liv i området för att locka fler kunder. Vad har hänt sedan dess?
 
– Det har blivit bättre. Vi har ofta proppfullt, säger Charly Flores, en av ägarna på Chicha 08.
 LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Erik Österberg har restaurangen Holy Cow och även han tycker att utvecklingen har gått framåt.

– När vi började var det ett krångligt läge. Det fanns inte mycket här och flera verksamheter runtomkring oss gick i konkurs.
 
Idag har de lyckats skaffa sig många stamgäster. Men att locka folk till den andra delen av gatan har inte alltid varit lätt.

– Det gällde att få folk att hitta dit. Det ligger lite för långt från Skanstull och Södra station. Det är inte så många spontangäster eftersom det inte är så många som har andra ärenden här.
 
Läget idag är betydligt bättre.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

–Vi har byggt upp ett bra restaurangområde men jag skulle gärna se att det blir en ännu bättre restauranggata, säger Erik Österberg.
 
Restaurangen 91:an har funnits på gatan i 22 år. Ägaren Walle Janosevic tycker inte att mycket förändrats. Men han är nöjd med hur det ser ut idag.

– Man vill alltid ha mer kunder, men det är bra att det håller sig lugnt. Det är en bra miljö och vi har bra kontakt med gästerna, säger han.
 
Danilo Jovanikic som jobbar på 91:an tycker dock att området förändrats.

– Jag har märkt stor skillnad. Det börjar bli mer ungdomligt, förr var det bara äldre som kom hit. Det känns som att det kanske börjar komma lite mer hit. Vi får hålla tummarna, säger han.
 
Andy Blanco som äger Studio Blanco Tattoo tycker att området utvecklats mycket.

– Det är många som rör sig i området och vi har fått bra kontakt med de runt oss, jag tror vi har tatuerat de flesta verksamheterna häromkring, berättar han.
 
Medarbetarna på Eriksdalshallens café har dock inte märkt av någon förändring.

– Det är som det alltid varit. Den här sidan är lite mer off. Det känns som att alla bara går igenom här, antingen ska man till Södersjukhuset eller Skanstull. Det vore trevligt om den här sidan blev lite mer som den andra, säger Marina Fredriksson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android
 
Anton Öström har bott på Söder hela sitt liv och beskriver den här delen av Ringvägen som en transportväg.

– Det händer inte så mycket här. Jag går bara förbi det här området.
 
Men han tror att det är på väg att hända saker.

– Det är lite fler människor som rör sig här nu. Det sker ju överallt på Söder, det är bara en tidsfråga innan det händer här.

På gång. Västra Ringvägen har börjat leva upp. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.