Vatten går att tappa upp i förväg. Foto: Unsplash

Vattenavstängning under torsdagkvällen

Dåliga nyheter för dig som planerat ett långt varmt bad eller stor middagsbjudning på torsdagskvällen. Det blir en torr kväll för ett antal boende kring Gärdet.

  • Publicerad 09:23, 23 okt 2019

Torsdagkvällen 24 oktober blir en torr kväll för ett gäng adresser kring Gärdet, när Stockholm vatten och avfall (SVOA) stänger av vattnet från klockan 20 på kvällen. För dig som bor på Rindögatan, Furusundsgatan, Smedsbackgatan, Kampementsgatan samt delar av Värtavägen riskerar du alltså att behöva planera din kväll lite extra. Först kring klockan 06 på fredag morgon beräknas vattnet vara tillbaka igen.

Den som missade att bunkra vatten hämta på något av de tre tappställena: Brantingsgatan 51, Kampementsgatan 2 och på Rindögatan 8 samt 46. Då ska du ta med dig egen hink eller vattenflaska.

Tänk på att det kan vara svårt att spola i toaletten under tiden. Om du har tappat upp vatten i förväg på hink så kan du använda det till att spola.

När vattnet väl släpps på varnar SVOA för att det kan vara missfärgat och luftfyllt. Missfärgningen innehåller rost men är inte farlig, och alla rekommenderas att låta vattnet rinna ett par minuter.