SLUKHÅL. "Det är klart att det blir ett stresspåslag när man väcks på natten av samtalet att det är ett slukhål i Ekerövägen", säger Niklas Krämer från Närlunda schakt som var en av de som lagade läckan i söndagsnatt. Foto: Niklas Krämer

Vattenläcka gav slukhål vid Kanton

Ett vattenläcka skapade ett slukhål på Ekerövägen i söndagsnatt. "Det är klart att det blir ett stresspåslag", säger Niklas Krämer som var på plats på natten.

  • Publicerad 16:05, 24 feb 2020

En vattenläcka vid Kanton skapade en stor vägoperation på Ekerövägen under lördagsnatten och i söndags.

– Det var en vattenledning som hade gått sönder under vägen och vattnet hade börjat bubbla upp ur vägen. Vi har jouravtal med Roslagsvatten och jag blev uppringd strax efter ett på natten, berättar Niklas Krämer på Närlunda schakt.

Han och en kollega åkte ut till läckan som låg mitt i körfältet i höjd med Skolallén och Kantongatan, i riktning in mot Ekerö. Att stänga av körfältet var högst prioritet.

– När det forsar vatten under vägen så tar det med sig grus och sand under asfalten. Det skapar ett tomrum under asfalten och kommer det en tung lastbil så kan det gå riktigt illa, säger Niklas Krämer.

Ny läcka

Vid sjutiden på morgonen var läckan hittad och arbetet kunde börja med att laga den. Men när det väl var gjort och gropen hade fyllts igen sprang den läck igen, en dryg meter från förra läckan.

Då det vara bara att gräva upp och laga på nytt. Först vid 20.30 på söndagskvällen var asfalteringen på plats och hela arbetet slutfört.

"Kastade sig ur sängen"

För att hantera avstängningarna ringde Niklas Krämer in hjälp på söndagsnatten från Christer och Curre Larsson på det lokala företaget Larsson och söner åkeri och från Pelle Aronsson från Närlunda schakt.

– Alla tre kastade sig utan tvivel ur sängarna för att hämta sina fordon och ställa upp och stänga av och hjälpa till utan att ens ha beredskap. Jag vill verkligen tacka dem för det, säger Niklas Krämer.

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38

Efter ett halvår – grönt ljus för motioner igen

Nyheter Vill se Sportotek i kommunen I dag, torsdag, lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.torsdag 24/9 16:57

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37