Stockholm Vatten arbetar med att laga läckan i Hammaryhöjden. Foto: Susanna Adler

Vattenläcka i Hammarbyhöjden

En trasig vattenledning orsakar en läcka i Hammarbyhöjden. 160 hushåll är drabbade.

  • Publicerad 16:04, 1 mar 2018

Det var strax efter 12:00 på torsdagseftermiddagen som boende på Strahlenbergsgatan och Petrejusvägen i Hammarbyhöjden drabbades av vattenläcka.

– Det är en ledning som har gått sönder på grund av kylan. Materialet blir så sprött när det är kallt så då kan det räcka med att något kommer emot ledningen lite olyckligt, säger Catharina Wikström Ehrlandsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholm Vatten, det kommunala bolag som ansvarar för ledningarna, är på plats med tekniker för att laga läckan. Men när det är klart kan Catharina Wikström Ehrlandsson inte svara på.

– Nu är vi på plats och gräver men vi kan inte säga när vi är klara. Marken är frusen så den måste tinas vartefter, vi stannar tills det är klart, säger hon.

Den som behöver hämta vatten kan göra det på Petrusvägen 7.

– Det kan vara bra att ta med sig en hink eller en flaska, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sköndalsbor: Vi vill inte ha någon t-bana

Nyheter Lugnet i den lilla söderorten hyllades när vi mötte läsarna En högstadieskola och ett staket så att folk inte stupar utför trappan i centrum. Det var några av önskemålen som dök upp när vi mötte läsarna i Sköndal. T-bana då? Nej, det riskerar bara att...måndag 18/6 16:20