Johan "Borgmästaren" Kalidimos med barn.

"Veckans styrketest. Ensam med tre barn i Täby C"

En tweet på Twitter fångade vår uppmärksamhet: "Nu kommer veckans styrketest. Ensam med tre barn i Täby C. Om ni inte hört något från mig på två timmar så är jag sannolikt död." Vi kände oss tvungna att fråga - hur gick det?

  • Publicerad 16:41, 12 okt 2017

– Jo, tack. Det gick väl som det går när man är ensam pappa i ett centrum med tre ungar. Det är klart krävande, säger Johan Kalidomos, som står bakom nicket "Borgmästaren" på Twitter.

– Men jag mutade dem med Dunkin' Donuts vilket blev lyckat. Så vi avslutade hela vistelsen där med premissen att de inte förstörde något fram till dess.

Han berättar dock att alla tre barnen är smitare, och att det blir många rundor efter barnen.

– Det är enormt jobbigt. Jag var en gång tvungen att hålla hela Vällingby centrum öppet för att vår äldsta bestämt sig för att leka kurragömma. Generellt sätt slutar det med att jag får gå och lämna tillbaka grejer någon ryckt med sig på vägen, säger Johan Kalidimos.

Ändå åker du tillbaka?

– Ja, vad ska jag göra. Jag bor ju här och vanligtvis brukar jag försöka begränsa till ett eller två barn. Tre är på gränsen till vad mitt bräckliga psyke klarar av.

Har du några råd hur man hanterar barn i Täby c?

– Försöka låta dem leka av sig innan, sedan brukar jag låta dem spela inne på Webbhallen. Sedan är det alltid, alltid bra med en muta. Jag är inte bättre förälder än så.

Under namnet Borgmästaren twittrar Johan en hel del om händelser och iakttagelser från Täby. Han är själv uppvuxen i Sollentuna, men såg på Täby som en miniversion av Danderyd när han flyttade hit.

– Jag försöker, när jag driver lite med Täby, göra det med lite värme. Det gäller att försöka hitta humorn i det utan att göra folk för arga.

Johan upplever att det finns en viss ängslighet i välbärgade kommuner. Han märker också att många har förutfattade meningar om Täby.

– Jag får ofta sådana kommentarer som "i grosshandlarvillan i Täby", jag blir lite så här "jag bor i ett radhus liksom". Man märker att de tror att det är mer fancy än vad det är.

– Det är just en föreställning sett från annat håll, med ängsligheten från de som bor här som är en rolig mitch match. Det är kul att driva med andras föreställningar och spetsa till det lite.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny badstrand i Vallentuna

Nyheter I morgon tas första spadtaget för en ny badplats i kommunen.tisdag 21/8 15:11

DEBATT. L: Därför är skolan valets viktigaste fråga

Nyheter Liberalerna i Vallentuna presenterar ett program med 53 punkter för en bättre skola. Bland annat vill man se en läsutvecklingsledare och ett bibliotek på varje skola.tisdag 21/8 9:01