Maximillian Lundin ser en självklar koppling mellan maten på The Plant och konstvärlden. Foto: Pressbild

Veganrestaurang öppnar på Telefonplan: "Ett Södermalm light"

Veganrestaurangen på Söder expanderar. I augusti öppnar dörrarna till den nya lunchrestaurangen vid Telefonplan.

  • Publicerad 14:51, 13 jul 2017

Veganrestaurangen The Plant, som sedan december 2015 återfinns på mattorget Teatern i Skanstull, öppnar nytt. Från slutet av augusti serveras deras Krav-märkta mat även på Konstfack. Grundaren Maximillian Lundin säger att han gillar kopplingen mellan mat och konst.

– Det finns knappt några traditioner inom den mat som vi lagar utan vi är ganska långt fram och bryter ny mark. Även konstnärer skapar någonting som inte fanns innan, så sambandet mellan The Plant och Konstfack blir bara bättre ju mer jag tänker på det, säger han.

Det är inte bara Konstfack som lockar med den nya adressen. Maximillian Lundin beskriver Telefonplan och Midsommarkransen som områden där medvetenheten är högre än i många andra förorter.

– Det är lite av ett "Södermalm light" dit många har flyttat från just Söder. Sedan tycker jag själv att det är dags att flytta ut lite av citykärnans verksamheter och även sträcka sig utanför tullarna.

Veganska fastfoodstället öppnar på lördag – vi har provsmakat

Hur kommer den nya restaurangen att skilja sig från den i Skanstull?

– Främst genom ett större och bredare utbud eftersom vi har ett större kök. Jag har hela tiden sett Teatern som en miniversion av det jag egentligen vill göra, eftersom det är så begränsade ytor. Jag lagar all mat från grunden så det är väldigt platskrävande. Den nya restaurangen möjliggör också för mig att kunna ta över mindre lokaler i city.

Etableringen vid Telefonplan är bara början. Maximillian Lundin avslöjar att han planerar ytterligare två nya restauranger det närmaste halvåret. Den ena utanför landets gränser och den andra i Stockholm innerstad. Dessutom kan vi troligtvis se en femte The Plant redan 2018, också den innanför tullarna.

– Vi serverar den mat som vi behöver äta i framtiden. Både människor och vår planet mår bra av den. Det är ärlig och naturlig mat som jag vill kunna erbjuda till så många som möjligt.  

Före detta köttälskaren öppnar helt vegansk och ekologisk fastfood-restaurang

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.