Daniél Kallonas kök Foto: Michael Jeppe

Vegetarisk skolkock får Huddinges miljöpris

Skapaskolans kökschef Daniél Kallonas får Huddinges miljöpris 2019. Kallonas har tidigare prisats för sitt kök som satsar mycket på vegetarisk mat.

  • Publicerad 09:14, 26 nov 2019

Han har tidigare prisats med White Guide juniors pris Årets klimatkök. Och nu var det dags igen. Skapaskolans kökschef Daniél Kallonas får Huddinges miljöpris "för sitt arbete med hälsosam och klimatsmart skolmat".

– Daniél får priset för att han med stort mod och mycket kunskap på kort tid har byggt upp ett skolkök som erbjuder hälsosam och klimatsmart mat. Hans kök är ett föredöme som vi ser kan vara till stor inspiration för andra, säger Christian Ottosson (C), ordförande för klimat- och stadsmiljönämnden, i ett pressmeddelande.

Prissumman ligger på 10 000 och priset delas ut på kommunfullmäktige den 9 december.

– Det känns otroligt hedrande, jag jobbar för att laga så miljövänlig och klimatsmart mat som möjligt. Det är en utmaning att göra det i skolans värld, men framgångsfaktorn är att vi serverar många olika vegetariska rätter. Då hittar alltid eleverna något de tycker om. Dessutom tillagas allt på plats och därför finns också utrymme för att förnya maten hela tiden, säger Daniél Kallonas i pressmeddelandet.