Satsar vid Telefonplan. Klubbprofilen Camille Santana startar snart Stockholms första permanenta dagsklubb vid Telefonplan. Foto: Camille Santana

Vegomat och ekologisk öl ska locka unga och hippa till Telefonplans nya klubb

"Inget direkt förortsfolk". Med den nya klubben Tellusgången ska klubbprofilen Camille Santana locka hem röda linjens "unga, hippa" från Södermalm till Telefonplan.

  • Publicerad 16:44, 23 sep 2015

Den 3 oktober slår den nya Dagsklubben Tellusgången upp portarna vid Telefonplan. Granne med både Konstfack och Hyper Island och med lockrop som "vegansk streetfood, ekologisk öl och konst" ska den nya klubben försöka attrahera röda linjens unga, hippa klientel. Bakom den nya klubben står klubbprofilen Camille Santana tillsammans med dj:n Jaja Saine.

– Jag såg potentialen vid Telefonplan. Jag har sett hur röda linjen förändrats och blivit ung och hipp. Det är här de som går på Söderklubbar som Trädgården och Laika bor. Det blir ingen kommsersiell Stureplansmusik. Det blir väldigt medvetet, främst elektroniskt, säger Camille Santana.

Den nya klubben kommer att hålla till i restaurang Addfoods bakficka under Konstfack varje lördag mellan klockan 15 och 22.

Varför dagsfester?

– Vi såg att det fanns ett segment att fylla där. Både Kåken och Trädgården har dagsfester men det här bli stans första permanenta dagsfestkoncept.

Vilka är målgruppen?

– Medvetna mode- och designfolk som hänger på till exempel Laika i Hornstull. Inget Stureplansfolk och inget direkt förortsfolk heller.

Varför just Telefonplan?

– Restaurang Landet har visat att det funkar att driva krog där och längs röda linjen. Sen kommer vi att ha ett nära samarbete med Hyper Island och Konstfack och ha lite utställningar och grejer.

Vegomat och ekologisk öl, det känns inte som ett jättenytt koncept?

– Jag är själv inte vegan eller vegetarian men jag vet att många i målgruppen är det. HBTQ, feminister och grönsaksätande vegetarianer, vi har många sådana vänner.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Polisen glatt överraskad av mystisk man

Nyheter Fattade misstankar när han strök runt polisbilen: "Vafan gör han" Mannen strök runt den tomma polisbilen. Konstaplarna anade oråd och tog sig genast mot bilen – där de blev glatt överraskadesöndag 18/11 8:30

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30