Ovanliga budskap. Skyltar med lite annorlunda instruktioner sitter uppe på olika platser på Albyberget. Foto: Abdigani Abdi

Vem ligger bakom Albys mystiska skyltar?

Du är bäst. Kärlek. Tack. På Albyberget har gatuskyltar med ovanliga budskap börjat dyka upp. Men vem som ligger bakom dem är än så länge ett mysterium. – En så liten idé, men den ger så mycket positivt, säger Albybon Abdigani Abdi.

  • Publicerad 14:28, 29 okt 2018

Det var i början av oktober som Abdigani Abdi upptäckte skyltarna som satt uppe längs promenaden mellan Rådmansbacken och Advokatbacken. Men istället för vanliga varningar och förbud stod det mer uppmuntrande påminnelser: "Du är bäst", "Kärlek", "Tack" och "Du är här".

– Va, vad var det för nice skylt? Jag var tvungen att dubbelkolla när jag såg den första av dem! Det är så fint när man ser dem, man börjar bara le. Någon har verkligen lyckats när den får en att le av bara en skylt, säger Abdigani Abdi.

Som nyinflyttad på Albyberget har skyltarna fått honom att känna sig mer välkommen. Han tror att de kan bidra till att göra området trevligare för alla som bor här och de som kommer hit och hälsar på.

– Tänk, du kanske har haft en skitdag i skolan på jobbet men så ser du de här skyltarna och till slut så börjar du kanske må lite bättre. Det är ofta ens egna inre röst som ställer till det för oss, här kommer det plötsligt in en positiv röst.

Får en att le. "Det är så fint när man ser dem, man börjar bara le", säger Abdigani Abdi. Foto: Abdigani Abdi

Abdigani Abdi tror att skyltarna bidrar till ett tryggare område. Foto: Abdigani Abdi

Albybon Abdigani Abdi vill tacka den som satt upp skyltarna. Foto: Abdigani Abdi

Motvikt till negativa nyheter

Abdigani Abdi tycker att skyltarna ger en skön motvikt till de negativa nyheter vi nås av i medier och på sociala nätverk. Han tror också att skyltarna bidrar till ett tryggare område.

– Det är viktigt nu när det blir mörkt och kallt ute. Jag skulle vilja se mer sånt här, som fin belysning och konst som kan få folk att stanna upp och inte bara gå direkt hem.

Vem som ligger bakom skyltarna vet han inte, men han skulle gärna vilja veta.

– Det vore kul att veta vem som satt upp dem, det vore nice att veta storyn bakom dem. Om jag skulle träffa personen skulle jag säga tack, säger han.

Vet du något om vem som ligger bakom skyltarna på Albyberget eller är det kanske du som satt upp dem? Tipsa oss på botkyrka@direktpress.se!