Satsning. Hallen börjar ta form i nya området vid Arninge- Ullna, frågan är bara vad den ska heta? Foto: Keith Rönnberg

Vem ska döpa nya Hägerneholmshallen?

I augusti beräknas den nya idrottshallen i Hägerneholm stå klar, i samband med att Hägerneholmsskolan öppnar. Förutom elever så kommer den att nyttjas av Täby FC, som nu söker efter en sponsor som ska få namnge byggnaden.

  • Publicerad 11:56, 7 feb 2019

I slutet av sommaren står den klar, den efterlängtade hallen som ska vara en del av Hägerneholmsskolan. Frågan kvarstår dock, vad kommer den att heta?

– Vi letar just nu efter en sponsor som vill namnge arenan och vi vet redan nu att intresset är stort, säger Thomas Nystedt, försäljningschef för innebandyklubben Täby FC.

Just nu har klubben gått ut med information till deras redan befintliga sponsorer och även till de föräldrar vars barn tränar i klubben. Tanken är att den namngivande sponsorn ska vara med långsiktigt och aktivt i klubben.

– Vill vill ha något mer än bara en sponsor. Vi vill att de jobbar med oss i träning, utbildning och med allt runt aktiviteterna som finns för barn.

Han lyfter bland annat upp att klubben vill ha ett utökat arbete med nyanlända .

– Vi kan göra så mycket mer med rätt partner. Både i frågan hur vi får de nyanlända att komma till oss, men även hur vi får dem att integreras, säger han.

Ett superlyft

På dagtid kommer den att användas av eleverna på nya skolan, men efter skoltid kommer hallen att vara innebandyklubben Täby FC nya hemmaarena. Klubbens kansli kommer att flytta med till de nya lokalerna och ett kafé kommer att drivas i hallen. Satsningen har varit efterlängtad i flera år, menar klubbens sportchef Robin Andersson.

– Idag delar vi hallen i Tibble med basketen och handbollen och vi har anpassat oss efter det. Men jämför man med våra konkurrenter så har det varit som natt och dag, säger han och fortsätter.

– Den nya hallen blir ett superlyft för idrotten och det kommer att betyda mycket för oss, vi får bättre träningstider och vi kan träna hårdare.

Tror ni att hallen kommer att täcka upp för de framtida behoven?

– För elitidrotten gör den det, men för ungdomsidrotten tror jag vi behöver fler ytor i framtiden, säger Thomas Nystedt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30