Vem är den okände källan till Jockes alla hundra dvd filmer som han får? Foto: Wikimedia

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.

  • Publicerad 20:08, 15 dec 2017

Under flera månaders tid har Jocke i Kyrkbyn varit med om en skum grej då han och sambon flera gånger under veckan fått dvd-filmer instoppade genom brevlådan. Det kan handla om uppemot en till två gånger i veckan med flertalet filmer.

– Först trodde jag att det var syrran som höll på men det visade sig att det inte var hon och ingen annan har erkänt så jag har ingen aning om vem det, säger Jocke.

Själv är han inte så värst orolig, bara irriterad, men sambon är mer nervös och tror att det kan handla om något slags trick av inbrottstjuvar för att avgöra om man är hemma.

– Jag tror att det antingen handlar om felskick eller en snorunge som vill ha roligt, säger Jocke.

300 DVD filmer

Vid ett tillfälle stod det en stor kartong utanför ytterdörren med omkring 300 dvd-filmer.

– Det är riktiga skitfilmer. Alltifrån Disney till, ja senaste var den där World Trade Center-filmen. Jag kollar ju inte ens på dvd eftersom vi har Netflix, så jag kastar alla filmer.

De flesta filmerna är helt omärkta utan avsändare, men en del har haft det och filmerna verkar komma från en videobutik i Bromma, men de kan inte heller förklara hur filmerna har hamnat hos Jocke i Täby.

– De här filmerna är sådana som vi säljer för 5 kronor styck och man köper dem i butiken, säger Joakim Andersson som jobbar på Video-Heat i Bromma.

Han kommer ihåg att Jocke ringde gällande filmerna men tyvärr är det svårt att veta vem som köpt filmerna i första taget.

– Det är svårt att veta vem eftersom vi säljer stora mängder filmer till många personer.

"Sluta med det här"

Men hemma i Kyrkbyn fortsätter Jocke ta emot filmer från en okänd källa.

– Jag får väl helt enkelt ta ledigt nån dag och sitta hemma och ta personen på bar gärning, säger Jocke som helst bara vill slippa ta emot en massa oönskade filmer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm