Foto: Wikimedia Commons

Verktygsmän misstänks vara tjuvar

Misstänks för förberedelse till stöld.

  • Publicerad 10:23, 23 jun 2020

Håbo
Tisdag 23 juni, klockan 02.00.
Förberedelse till stöld. Natten till tisdagen stoppar polisen en bil med släp på länsväg 554 i Håbo kommun. Släpet visar sig vara falskyltat och stulet. Både i släpet och bilen finns verktyg, bland annat en motorkap. Polisen misstänker att verktygen skulle användas till att göra inbrott. De tre männen i bilen misstänks därför för förberedelse till stöld. Männen, varav två är i 50-årsåldern och en i 60-årsåldern, är hemmahörande i Stockholm. De släpps på fri fot efter förhör.

Dragrännan, Bålsta
Torsdag till måndag
Stöld. Någon gång under midsommarhelgen har det försvunnit karossdelar från två lastbilar i Dragrännan i Bålsta. Bilarna har blivit av med front och dörrar till ett sammanlagt värde av 200 000 kronor. Polisen har gjort en teknisk undersökning men har ingen misstänkt. Det är andra gången på kort tid som det försvinner delar från lastbilar i Bålsta.

Bålsta
Söndag till måndag
Stöld. På måndagsmorgonen upptäcktes ett inbrott i ett förråd på Fotvägen i Bålsta. Ur förrådet har det försvunnit en elcykel av märket Ecoride, en vanlig cykel, en skruvdagare samt golfutrustning. Godset har ett sammanlagt värde av 37 500 kronor.

Österled, Bålsta
Söndag till måndag
Stöld. På måndagsmorgonen upptäcks det att tre cyklar saknas på en villatomt i Österled i Bålsta. Endast de sönderklippta cykellåsen och en cykelkorg har lämnats på platsen. De saknade cyklarna är en turkos av märket Scott, en vit av märket Biltema samt en svart av märket Biltema.

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46