Foto: Wikimedia Commons

Verktygsmän misstänks vara tjuvar

Misstänks för förberedelse till stöld.

  • Publicerad 10:23, 23 jun 2020

Håbo
Tisdag 23 juni, klockan 02.00.
Förberedelse till stöld. Natten till tisdagen stoppar polisen en bil med släp på länsväg 554 i Håbo kommun. Släpet visar sig vara falskyltat och stulet. Både i släpet och bilen finns verktyg, bland annat en motorkap. Polisen misstänker att verktygen skulle användas till att göra inbrott. De tre männen i bilen misstänks därför för förberedelse till stöld. Männen, varav två är i 50-årsåldern och en i 60-årsåldern, är hemmahörande i Stockholm. De släpps på fri fot efter förhör.

Dragrännan, Bålsta
Torsdag till måndag
Stöld. Någon gång under midsommarhelgen har det försvunnit karossdelar från två lastbilar i Dragrännan i Bålsta. Bilarna har blivit av med front och dörrar till ett sammanlagt värde av 200 000 kronor. Polisen har gjort en teknisk undersökning men har ingen misstänkt. Det är andra gången på kort tid som det försvinner delar från lastbilar i Bålsta.

Bålsta
Söndag till måndag
Stöld. På måndagsmorgonen upptäcktes ett inbrott i ett förråd på Fotvägen i Bålsta. Ur förrådet har det försvunnit en elcykel av märket Ecoride, en vanlig cykel, en skruvdagare samt golfutrustning. Godset har ett sammanlagt värde av 37 500 kronor.

Österled, Bålsta
Söndag till måndag
Stöld. På måndagsmorgonen upptäcks det att tre cyklar saknas på en villatomt i Österled i Bålsta. Endast de sönderklippta cykellåsen och en cykelkorg har lämnats på platsen. De saknade cyklarna är en turkos av märket Scott, en vit av märket Biltema samt en svart av märket Biltema.

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt