Två män stal verktyg från ett förråd på Grimsta IP i natt. Foto: Mikael Andersson/Mostphotos

Verktygstjuvar slog till mot Grimsta IP – stoppades i flykten

Tidigt i morse bröt sig två tjuvar in i ett förråd på Grimsta IP:s område. De försökte ta sig därifrån genom ett uppklippt hål i staketet, men kom inte långt.

  • Publicerad 10:02, 26 feb 2018

Det finns en marknad för det, det finns byggare som inte är så nogräknade som köper.

Det var vid tre-tiden i morse som larmet kom om ett inbrott på Grimsta IP. Två män i 50-årsåldern hade klippt upp ett hål i stängslet runt idrottsplatsen och brutit sig in i en verkstadsbod där de plockat på sig borrmaskiner och andra verktyg.

På väg ut genom hålet, när de skulle bege sig därifrån, stoppades de av en väktare som lyckades gripa den ene mannen och larma polisen.

– Patrullen kom dit och spårade med hund och lyckades nosa upp den andre misstänkte, som flytt därifrån till fots, säger Stefan Berg, på Vällingbypolisen.

Att verktyg stjäls från byggarbetsplatser och andra ställen är vanligt, säger han.

– Det finns en marknad för det, det finns byggare som inte är så nogräknade som köper, säger Stefan Berg.

De båda männen sitter frihetsberövade misstänkta för stöld genom inbrott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hötorget utrymdes efter rökutveckling

Nyheter Trafiken åter igång på gröna Hela Hötorgets tunnelbanestation utrymdes sedan rök upptäckts på ett tunnelbanetåg, skriver Dagens Nyheter. Vid 17:50-tiden var trafiken åter igång.måndag 18/6 17:51