Flytt. Snart lämnar Ekeröveterinären och Karin Danielsson lokalerna i Träkvista. Här är hon med cocker spaniel-hanen Ull som i veckan var på undersökning. Foto: Jonas Månsson

Veterinären snart tillbaka i centrum

Kontakten har funnits i flera år. Snart blir Ekeröveterinären och Djurknuten grannar igen. – Det känns jättebra, säger Karin Danielsson, Ekeröveterinärens grundare.

  • Publicerad 01:15, 9 nov 2019

Det blir en helrenovering med nytt golv och väggar.

I höstas flyttade Djurknuten in i klädbutiken Ridderheims tidigare lokaler. Men Djurknuten använder inte källarutrymmet och när MälaröDirekt var i kontakt med butiksägaren Eva Reutergårdh hoppades hon att Ekeröveterinären skulle flytta in.

Precis så blir det. Ett kärt återseende för de båda verksamheterna.

– Vi började under Djurknuten för flera år sedan och sedan växte vi ur de lokalerna. Då fick vi en ny lokal i Träkvista. Den ska rivas och är lite för liten så nu har vi fått möjligheten att komma tillbaka och fortsätta samarbetet, säger Karin Danielsson.

Hennes förhoppning är att öppna till årsskiftet.

– Vi får större lokaler och bättre möjlighet att utveckla företaget, säger hon.

Nu väntar renoveringar innan flytten.

– Det blir en helrenovering med nytt golv och väggar. Sedan sätter vi in undersökningsrum. Vi har både röntgen och tandröntgen så vi kommer sätta in blyväggar så att folk inte blir strålande, säger Karin Danielsson.

Annika Sandquist, fastighetsförvaltare hos Elisby fastigheter, tycker att verksamheterna passar bra ihop.

– Det blir en väldigt bra kombination med Djurknuten ovanför och veterinären under. Det blir ett bra läge mitt i centrum och lätt att ta sig till veterinärpraktiken, säger hon.

Ekerö centrum

Under det senaste året har det varit stora förändringar i Ekerö centrum. I våras lämnade inredningsbutiken Kingswood sin lokal. Där öppnar snart restaurangen Poké bowl.

Den lokal som Djurknuten har lämnat tas över av godisbutiken Karamellgränd. I lokalen som Djurknuten flyttade in i nyligen huserade tidigare klädbutiken Ridderheims.

Slottet sätter p för Lovöbornas parkering

Nyheter Nya hyresgäster ska använda parkeringsplatserna Ända sedan parkeringen på Karusellplan blev avgiftsbelagd har runt 15 Lovöbor kunnat parkera vid Kungsgården istället. Men nu tar slottsförvaltningen bort den möjligheten.tisdag 25/2 16:28

Fler förseningar för rondell vid Svanhagen

Nyheter Nya budet för olycksdrabbade korsningen Det är över två år sedan planen för en rondell vid Svanhagen vann laga kraft. Nu står det klart att byggstarten är framflyttad ytterligare ett år. Först i början av 2021 tror Trafikverket att bygget...tisdag 25/2 11:50

Vattenläcka gav slukhål vid Kanton

Nyheter Skapade ett tomrum under asfalten Ett vattenläcka skapade ett slukhål på Ekerövägen i söndagsnatt. "Det är klart att det blir ett stresspåslag", säger Niklas Krämer som var på plats på natten.måndag 24/2 16:05