Poddar. Åsa Mari Adler och Max Adler startar podcast om djurhälsa. Foto: Privat

Veterinärer i Bromma startar podd om djurhälsa

Stockholms Djurklinik i Alvik testar nya sätt för att nå ut till djurägarna. Med en podcast hoppas de att djurägarna ska lära sig mer om hur vård av djur fungerar.

  • Publicerad 11:53, 24 apr 2019

I slutet av april släpps podcasten, som drivs av klinikens vd Max Adler och hans syster och medarbetare Åsa Mari Adler.

– Vi köpte Stockholms Djurklinik i september 2016, och såg väldigt snabbt att det är viktigt att kommunicera med djurägarna för att bygga upp ett förtroende, berättar Max Adler.

Först började de skriva reportage som de la upp på sin hemsida, men insåg sedan att en podcast var ett bra sätt att nå ut.

– Vi har varit verksamma i branschen länge nu, och känner att det finns viktiga frågor att ta upp. Debatten blir ganska ensidig, man pratar om ökade veterinärkostnader, vilket är sant, men man pratar mindre om att exempelvis personer inom djurhälsobranschen har den största sjukstatistiken, och det är viktigt att ta upp.

Olika teman

I podden är de båda syskonen moderatorer. Varje avsnitt kommer att ha ett tema, med en gäst som är med och diskuterar.

– Handlar det om djurförsäkringar bjuder vi in ett försäkringsbolag, är det tänder bjuder vi in en tandläkare och så vidare. Det ska vara relevanta gäster helt enkelt.

Redan nu finns tre avsnitt färdiginspelade.

– Vi kommer släppa ett avsnitt ungefär en gång i månaden, vi vill inte sätta för hög ribba i början. Vi har fått väldigt positiva reaktioner redan nu vilket är jättekul, säger Max Adler.