Nöjd. Helena Skoglund är nöjd med insamlingen till ”Rosa bandet” Foto: Jonas Månsson

"Vi är i mål!"

Svensk damhockey snörade rosa under oktober, på initiativ av Ekeröbon Helena Skoglund. I dag lämnar hon över pengarna till Cancerfonden.

  • Publicerad 08:37, 22 nov 2017

Nu har damhockeyn snört av sig sina rosa skridskosnören och 106 318 kronor har samlats in till Cancerfondens Rosa bandet-kampanj, på initiativ av Skå Mammuts-målvakten Helena Skoglund.

– Vi är i mål! Idag skriver vi beloppet på checken, säger hon.

Pengarna kommer lämnas över under en ceremoni på Hovet, under första period pausen av SDHL-matchen mellan Djurgården och SDE som båda snört rosa. Där kommer artisten Mahan Moin sjunga The World Is Mine, som var den officiella sången under VM för damer 2015 och som använts i reklamfilmen för insamlingen, och Helena Skoglund ska lämna över jätte-checken.

Engagemanget har varit stort. Till exempel köpte Hammarbys damer in 25 par snören, men samlat in pengar på bred front. Bland annat har deras fotograf gett tio kronor för varje mål som gjorts under alla dam- och herrmatcher.

– Hammarbys damer har genererat 10 640 kronor. Det är rätt mycket pengar för 25 par snören, säger Helena Skoglund.

Alla 2000 snören som tagits fram särskilt för initiativet har gått åt. De var slut redan 4 oktober. Inför nästa år planerar Helena Skoglund att ta in förbeställningar på snören och då också i tre olika längder.

– De som har 47 i skridskor där har snörena varit för korta och juniorerna som har under 30 har haft jättelånga snören. Så nästa gång får vi göra fler storleksvarianter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter