Lämnade. Agneta Hägglund (s) lämnar styrelsen i Håbo Marknads AB. Foto: Bengt Johansson

"Vi beslutade att gå skilda vägar"

Varför fick Lars-Erik Sandhgren sparken? Det vill inte Håbo Marknad AB:s ordförande svara på. – Vi beslutade att gå skilda vägar, säger Peter Kilger (M).

  • Publicerad 13:00, 22 feb 2019

På torsdagen den 14 februari kom alltså beskedet att Håbo Marknads AB sparkar vd Lars-Erik Sandhgren. Det var Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna som tog beslutet. Socialdemokraterna motsatte sig.

– Det där får alliansen uttala sig om. Det var de som tog beslutet. Jag har inga kommentarer, men för en vecka sedan hade vi ett möte där vi uttalade vårt stora förtroende för vd, säger Agneta Hägglund som satt i styrelsen för S.

– Det var chockartat. Jag har i går avsagt mig uppdraget som ledamot i styrelsen.

På grund av det här eller hade du tänkt lämna ändå?

– Jag kan inte sitta kvar i en styrelse som hanterar frågor på det här sättet. Jag avgår. Med omedelbar verkan så begärde jag min avsägelse igår. Vi yrkade avslag på förslaget och vi har reserverat oss mot beslutet.

Sekretessbelagt

Peter Kilger, (M) styrelseordförande i Håbo Marknads AB vill inte skriva under på att Lars-Erik Sandhgren fick sparken utan hävdar, precis som man gjorde i pressmeddelandet som skickades ut på torsdagen, att man valde att gå skilda vägar.

– Vi har inte sparkat honom. Vi beslutade att gå skilda vägar. Det vill jag inte att du går ut med. Det är inte schysst mot Lars-Erik, säger han.

Tja, han säger själv att han fick sparken?

– Det får stå för honom. Jag har inte mycket mer att tillägga. Det som behandlas på styrelsemötet är sekretessbelagt.

Agneta Hägglund säger att hon avgår på grund av det som hände?

– Okej. Det får stå för henne. Jag kan inte svara för vad hon säger. Jag har inte mer att tillägga.

Du vill inte berätta varför ni väljer att sparka vd:n?

– Nej. Det är styrelsens beslut. Lars-Erik har sagt sitt. Jag har inte mer att tillägga.

Så vad händer nu?

– Det som händer nu är att vi får skaffa en tillförordnad tills vidare och sedan jobba med anställningsprocessen. Hitta någon ny.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt