De boende i Svea Serenad vid Kungliga Musikhögskolan får bland annat tillgång till en 650 kvadratmeter stor lounge, med en värd som hjälper till med allt från kemtvätt till blomvattning. Foto: Vediekke Bostad AB

Vi hade fel – HÄR är Stockholms lyxigaste bostadsrättsförening

650 kvadratmeter lounge, musik i garaget och husvärdar som fixar allt från blomvattning till barnpassning och kemtvätt. I den sista etappen av det nya bostadskvarteret vid Stadion sparas det inte på extravagansen.

  • Publicerad 18:30, 1 maj 2017

StockholmDirekt rapporterade i februari om bostadsrättsföreningen Arken i Axelsberg, som med sin idrottssal och golfrange korades till Stockholms mest extravaganta bostadsrättsförening. Men snart får de en utmanare. Vid Kungliga Musikhögskolan på Östermalm byggs just nu nämligen ett nytt bostadskvarter, som bland annat erbjuder de boende tillgång till en 650 kvadratmeter stor lounge med tillhörande värdinna – för att "sätta extra guldkant på vardagen" åt hyresgästerna.

Är det här Stockholms mest välutrustade bostadsrättsförening?

Det är Veidekke Bostad som tillsammans med Selvaag står bakom bygget av Svea Serenad, den tredje och sista etappen i utformningen av det nya bostadskvarteret. Totalt handlar det om 340 bostadsrätter fördelat på tolv trapphus som är sammanlänkande i formen av en hästsko, som omsluter Musikhögskolan. I den sista fasen sparas det inte på krutet.

Utsikt från en av terasserna. Foto: Veidekke Bostad AB

Smygtitt på den kommande konceptuella lekplatsen, som ska vara en hyllning till "en närliggande kulturell institution" enligt Erik Westling. Foto: Veidekke AB

– De som flyttat in i den första etappen har varit väldigt nöjda med den mindre lounge som de haft tillgång till, och framförallt tjänsterna som loungevärdinnan erbjudit. Så det känns väldigt lyckat och roligt att göra det i större skala, säger Erik Westling, projektledare på Veidekke.

Ska "förenkla vardagen"

Förutom att de boende har fri tillgång till gym, en "konceptuell lekplats" för barnen, chillout-avdelning, bibliotek och lyxgarage i två våningar med musik och väggkonst, ska det även tillsättas minst en ny värdtjänst. Mot en avgift hjälper värdarna till med allt från att vattna blommorna till att lämna in kemtvätt – och lagar dessutom mat en gång i veckan.

– Vi vill förenkla vardagen för de boende, och addera lite guldkant, samtidigt som det bidrar till social samvaro mellan grannarna.

650 kvadratmeter lounge när Stockholm skriker efter bostäder. Kan du förstå om någon blir provocerad?

– Vi förhåller oss till den detaljplan som staden gett oss. Det får inte vara bostäder på den ytan, så istället för att ha något vanligt kafé eller liknande har vi valt att erbjuda det här mervärdet, säger Erik Westling.

Lägenheterna, som blir mellan 30 och 205 kvadratmeter stora, har beräknad inflytt hösten 2019. 11 maj klockan 17 presenteras projektet närmare på Fastighetsbyrån Östermalm.