"Vi har inte branden under kontroll"

En brand rasar i ett hus på Jakobsbergsgatan. Hela området runt Stureplan är avspärrat. Två personer har förts till sjukhus och räddningstjänsten uppger att man inte har branden under kontroll.

  • Publicerad 08:26, 7 nov 2017

Branden ska ha startat någonstans på Jakobsbergsgatan där ett hus nu är övertänt. Ett stort antal brandmän arbetar med släckningsarbetet och intilliggande kvarter är avspärrade.

– Vi har ännu inte branden under kontroll. Det är fortfarande rasrisk, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningstjänst.

Räddningstjänsten har delat upp branden i fem så kallade sektorer för att försöka släcka den från fem olika hålls samtidigt.

– I nuläget bekämpar vi branden med rökdykare och utvändig släckning. Cirka 50 man och 20 enheter är på plats, säger Tony Frank.

Det låter som en stor insats?

–  Ja det är en stor brand.

Larmet nådde räddningstjänsten klockan 05.01 på tisdagsmorgonen.

– Det började som ett automatlarm och då ringde man från affären mittemot och sa att man såg rök från taket. Än så länge är det oklart var det började brinna, säger Tony Frank.

Huset som nu är övertänt ligger på Jakobsbergsgatan 6 och ska till stora delar vara en byggarbetsplats.

Två personer har enligt polisen förts till sjukhus.

Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, beskriver läget så här för StockholmDirekt:

– Det är en pågående släckningsinsats och den kommer det att pågå lång tid. En triangel mellan Birger Jarlsgatan, Norrlandsgatan och Mäster Samuelsgatan är avspärrad. Man har inte evakuerat några boende inom det här området utöver den fastighet som brinner och den intill. Men man släpper inte in några personer i det här området, säger han.

Branden och avspärrningarna runt den påverkar trafiken i hög grad.

– Det är lugnt på platsen men ett stort område är avspärrat och släckningsarbetet pågår för fullt innanför avspärrningarna. Rökpelare stiger upp från huset, säger vår reporter på plats.

En av de förbipasserande är stockholmaren Johan Mörner som tidigare jobbat i det övertända huset. Han berättar att det är ett gammalt bostadshus från 1890-talet som på senare år varit kontorshus.

– Det är ett väldigt fint trapphus med klassiskt snidad port. Det här är jättetråkigt. Det kommer aldrig gå att återskapa., säger Johan Mörner.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här inviger Sven-Bertil Taube Sverigedagarna

Nyheter Hör nationalskalden sjunga på Djurgården Sverigedagarna på Djurgården bjuder på prova på-aktiviteter, musik, politiska debatter med mera. I dag invigdes festligheterna och Sven-Bertil Taube sjöng tillsammans med publiken.fredag 25/5 16:38

Så påverkas busstrafiken av helgens marsch

Nyheter Omlagda körvägar och indragna hållplatser under lördagen I morgon lördag går årets barnvagnsmarsch av stapeln i Stockholm för att uppmärksamma mödradödligheten i världen. Manifestationen innebär omlagda körvägar och indragna hållplatser för flera...fredag 25/5 16:35