"Vi har inte branden under kontroll"

En brand rasar i ett hus på Jakobsbergsgatan. Hela området runt Stureplan är avspärrat. Två personer har förts till sjukhus och räddningstjänsten uppger att man inte har branden under kontroll.

  • Publicerad 08:26, 7 nov 2017

Branden ska ha startat någonstans på Jakobsbergsgatan där ett hus nu är övertänt. Ett stort antal brandmän arbetar med släckningsarbetet och intilliggande kvarter är avspärrade.

– Vi har ännu inte branden under kontroll. Det är fortfarande rasrisk, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningstjänst.

Räddningstjänsten har delat upp branden i fem så kallade sektorer för att försöka släcka den från fem olika hålls samtidigt.

– I nuläget bekämpar vi branden med rökdykare och utvändig släckning. Cirka 50 man och 20 enheter är på plats, säger Tony Frank.

Det låter som en stor insats?

–  Ja det är en stor brand.

Larmet nådde räddningstjänsten klockan 05.01 på tisdagsmorgonen.

– Det började som ett automatlarm och då ringde man från affären mittemot och sa att man såg rök från taket. Än så länge är det oklart var det började brinna, säger Tony Frank.

Huset som nu är övertänt ligger på Jakobsbergsgatan 6 och ska till stora delar vara en byggarbetsplats.

Två personer har enligt polisen förts till sjukhus.

Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, beskriver läget så här för StockholmDirekt:

– Det är en pågående släckningsinsats och den kommer det att pågå lång tid. En triangel mellan Birger Jarlsgatan, Norrlandsgatan och Mäster Samuelsgatan är avspärrad. Man har inte evakuerat några boende inom det här området utöver den fastighet som brinner och den intill. Men man släpper inte in några personer i det här området, säger han.

Branden och avspärrningarna runt den påverkar trafiken i hög grad.

– Det är lugnt på platsen men ett stort område är avspärrat och släckningsarbetet pågår för fullt innanför avspärrningarna. Rökpelare stiger upp från huset, säger vår reporter på plats.

En av de förbipasserande är stockholmaren Johan Mörner som tidigare jobbat i det övertända huset. Han berättar att det är ett gammalt bostadshus från 1890-talet som på senare år varit kontorshus.

– Det är ett väldigt fint trapphus med klassiskt snidad port. Det här är jättetråkigt. Det kommer aldrig gå att återskapa., säger Johan Mörner.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33