Karin Nordvaller är initiativtagare och projektledare för Danderyds konstrunda. 2017 blir kulturevenemangets tredje upplaga efter starten 2013. Foto: Karin Nordvaller

"Vi ska sätta färg på hela Danderyd med trasmattor och guld"

I höst är det återigen dags för Danderyds konstrunda. Upp till 65 utställare ska sätta färg på kommunen under en helg. – Det här är oerhört betydelsefullt och viktigt för kulturen i Danderyd, säger initiativtagaren.

  • Publicerad 16:17, 14 mar 2017

Redan nu är det bara att skriva in helgen den 2-3 september i kalendern - då är det nämligen dags för den tredje upplagan av Danderyds konstrunda.

Konstrundan sker vartannat år och har så gjort sedan 2013. Initiativtagaren Karin Nordvaller ser fram emot att återigen fylla kommunen med färg.

– Det är både etablerade och amatörer som ställer ut, det blir mellan 60-65 utställare. Vi ska sätta färg på hela Danderyds kommun med allt från trasmattor, guldsmycken, skulpturer - ja allt man kan tänka sig, säger hon.

"Oerhört betydelsefullt"

Invigningsceremonin utspelas på konstgalleriet vid Elverket i Djursholm - men konsten finns att se inom hela kommunen. Utställarna är antingen verksamma eller bor i kommunen och öppnar upp sina hem eller atiljéer för besökarna.

– Det här är oerhört betydelsefullt och viktigt för kulturen i Danderyd och ett bra sätt att stärka företagandet. Sen är det en rolig sak för barnen, att kunna gå runt och känna sig inspirerade, säger Karin.

Tidigare år har besökarantalet hamnat på mellan 4 500-5 000 och man siktar på att nå samma publikstorlek även i år.

Sista anmälningsdag för dig som vill ställa ut är den 31 mars.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ytterligare ett rån mot minderårig i Täby

Nyheter Två rån på en vecka En ung kille blev rånad på sin väst i Täby Centrum på tisdagskvällen, och i måndags blev en flicka rånad i Näsbydal. I nuläget finns inga misstänkta.onsdag 26/9 9:27

Udda annonsen: "Obamas tuggade tuggummi"

Nyheter "Jag ser hur fönstret vevas ned" Går det verkligen att sälja ett tuggat tuggummi? Jo kanske om man berättar att den tidigare presidenten Obama tuggat på det. Det är nämligen precis vad en Täbybo har gjort på blocket.tisdag 25/9 17:18