Skadad. Det blir ingen sportlovsresa för Victor Lagerlöf. Foto: Privat

Victor, 11, skar sig på trasigt golv i Mörbybadet

11-åriga Victor Lagerlöf var med på en simtävling i Mörbybadet. Då gav golvet plötsligt vika och han skar sig svårt i foten. Sex stygn senare undrar hans mamma varför kommunen inte gjort något åt skadan i golvet – som varit känd sedan november.

  • Publicerad 16:19, 24 feb 2020

På Mörbybadet har en skvalpränna varit trasig sedan november, när saken anmäldes till Danderyds kommun. Det brukar stå en vägkon där det trasiga partiet finns – men under en simtävling hade någon flyttat på konen. Därför var det som om golvet brast när 11-åriga Victor Lagerlöf trampade på det skadade området.

– I skvalprännan finns det som små järnremsor, och de blev som knivar. En läkare som befann sig på badhuset lade om foten, och sedan åkte vi till närakuten, berättar Victors mamma Anna-Carin Lagerlöf.

Efter lång väntan fick Victor Lagerlöf sex stygn på foten.

– Han skrek så när de sydde, det gjorde så ont, berättar Anna-Carin Lagerlöf.

Nu går han till skolan i badtofflor, och kan inte följa med klassen på utflykt.

– Vi ska åka till Alperna men läkaren sa ”det går absolut inte”, så nu får Victor stanna hemma.

"Skärper rutiner"

Anna-Carin Lagerlöf vill berätta historien så att inte fler skadar sig.

– Nu är det sportlov och det kommer säkert en massa barn till simhallen. När jag berättade om händelsen på Facebook visade det sig att det är fler som skadat sig.

Kristin Åberg Nilsson är chef på fastighetsförvaltningen i Danderyd kommun som är fastighetsägare och ansvariga för reparationer på badet. Hon skriver i ett mejl till DanderydDirekt att det som hänt är oerhört olyckligt och att hon beklagar att pojken har drabbats i det här fallet.

– Jag har varit i kontakt med den entreprenör som ansvarar för att åtgärda denna typ av felanmälningar i våra fastigheter och konstaterar att rutinerna har brustit. Ärendet har stannat upp hos entreprenören och de kommer nu att skärpa sina rutiner för att minimera risken att detta händer igen, säger Kristin Åberg Nilsson.

Under måndagen meddelade tekniska kontoret på Danderyds kommun i ett mejl till DanderydDirekt att det specialtillverkats reservdelar för att provisoriskt laga gallret över skvalprännan. Delarna placerades ut under måndagen. De säger också att ett nytt galler är beställt och ska levereras från Tyskland under nästa vecka.

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00