Naturbegåvning. Victoria Ejdervik, 29, upptäckte crossfit för ett och ett halvt år sedan och har redan kvalat in bland den internationella eliten. Foto: Jessica Odaly/Kristin Lilja

Victoria från Vallentuna möter eliten i crossfit

Victoria Ejdervik är hästtjejen från Vallentuna som kvalade in i högsta crossfitklassen nästan med en gång från det att hon började med sporten. Nu ska hon tävla med eliten i internationella crossfittävlingen Cyprus throwdown.

  • Publicerad 16:11, 20 aug 2019

Hur upptäckte du crossfit?

– Jag började med crossfit för ett och ett halvt år sen. Först var det enbart för att hitta en ny träningsform och komma i form. Men sen gick det väldigt bra, inte bara träningsmässigt utan jag hittade också nya kompisar. Det fanns en oerhörd sammanhållning, oavsett nivå. Det var det som sporrade mig.

Du är uppväxt i Vallentuna?

– Ja. Jag flyttade ner till Skåne när jag var 22. De som känner mig från Vallentuna känner nog igen mig som den där hästtjejen som i princip bodde i stallet.

Vad gillar du med just crossfit?

– Det som är roligt med crossfit är att det inte enbart handlar om muskler utan väldigt mycket är psykiskt. Man får hela tiden utmana och utveckla sig själv. Det som också är kul är att alla hejar på varandra, det är inga hard feelings. Jag gillar också att det är en blandad form av träning, alltifrån högintensiv konditionsträning till styrketräning, gymnastik och funktionell träning. Jag trodde ju aldrig att jag skulle lära mig gå på händer när jag var 29 år.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill lyckas med träningen?

– Att komma ihåg att alla kan nå dit de vill och att det aldrig är försent att börja. Att man vågar utmana sina gränser och inte blir för bekväm – det gör ont ibland. Jag kan inte säga att det alltid är kul när man står där med nära döden-känsla, men känslan när man fixar det gör att man blir lite bättre.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt