Naturbegåvning. Victoria Ejdervik, 29, upptäckte crossfit för ett och ett halvt år sedan och har redan kvalat in bland den internationella eliten. Foto: Jessica Odaly/Kristin Lilja

Victoria från Vallentuna möter eliten i crossfit

Victoria Ejdervik är hästtjejen från Vallentuna som kvalade in i högsta crossfitklassen nästan med en gång från det att hon började med sporten. Nu ska hon tävla med eliten i internationella crossfittävlingen Cyprus throwdown.

  • Publicerad 16:11, 20 aug 2019

Hur upptäckte du crossfit?

– Jag började med crossfit för ett och ett halvt år sen. Först var det enbart för att hitta en ny träningsform och komma i form. Men sen gick det väldigt bra, inte bara träningsmässigt utan jag hittade också nya kompisar. Det fanns en oerhörd sammanhållning, oavsett nivå. Det var det som sporrade mig.

Du är uppväxt i Vallentuna?

– Ja. Jag flyttade ner till Skåne när jag var 22. De som känner mig från Vallentuna känner nog igen mig som den där hästtjejen som i princip bodde i stallet.

Vad gillar du med just crossfit?

– Det som är roligt med crossfit är att det inte enbart handlar om muskler utan väldigt mycket är psykiskt. Man får hela tiden utmana och utveckla sig själv. Det som också är kul är att alla hejar på varandra, det är inga hard feelings. Jag gillar också att det är en blandad form av träning, alltifrån högintensiv konditionsträning till styrketräning, gymnastik och funktionell träning. Jag trodde ju aldrig att jag skulle lära mig gå på händer när jag var 29 år.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill lyckas med träningen?

– Att komma ihåg att alla kan nå dit de vill och att det aldrig är försent att börja. Att man vågar utmana sina gränser och inte blir för bekväm – det gör ont ibland. Jag kan inte säga att det alltid är kul när man står där med nära döden-känsla, men känslan när man fixar det gör att man blir lite bättre.

Studenter i Täby först ut att sortera av matavfall

Nyheter "Felsortering är den största utmaningen" Studentbostäderna "Freja” vid Gärdesvägen i Täby blir först ut av Stockholms studentbostäder att börja med matavfallsinsamling.onsdag 29/1 17:26

SL:s bruk av kroppskameror anmäls

Nyheter Kontrollanter kan ha brutit mot GDPR En man har anmält bruket av kroppskameror i SL-trafiken till Datainspektionen. Enligt anmälan har kameror använts för att hota passagerare.onsdag 29/1 11:30
Stockholm Direkt