Kvaldags. Nu står det klart att Viggans A-lag får kvala för att komma upp i division ett. Foto: Viggbyholms IK

Viggan kvalar till Hockeyettan

Nu står det klart att Viggbyholms IK får kvala för spel i division ett nästa säsong. Första matchen spelas tionde mars på hemmaplan.

  • Publicerad 16:27, 4 mar 2019

Efter en stark säsong står det nu klart att Viggbyholms IK skapar historia då hockeylaget för första gången ska kvala för spel i division ett, säsongen 2019/ 2020.

– Det känns jättekul, det visar vilket bra lag vi är och vilken resa vi gjort, säger lagledaren Pelle Abrahmsén.

Hela fjorton stycken av lagets spelare har antingen Viggbyholms IK eller IFK Täby som moderklubb, något som Pelle Abrahmsén tycker är extra roligt.

– Tittar man på de andra föreningar så ser det inte ut på det viset. Det är verkligen ett Täbylag som kvalar vilket är kul, säger han.

Första matchen på hemmaplan

Den tionde mars går första matchen i kvalserien av stapeln på hemmaplan i Jägholmshallen i Hägernäs.

– Just nu har vi inga skador och truppen känns redo. Men det är tufft nu efter 35 matcher. Man måste vara mentalt förberedd på att spela tio matcher till nu i kvalet, säger han.

Viggbyholms IK satsade hårt på att komma till kvalet. Men målsättningen har inte varit att komma upp en division, berättar han.

– Det skiljer sig inte mycket i kostnader för oss, men kommer vi upp i division ett så måste kommunen bygga om hallen. Idag har vi inget eget omklädningsrum och vi har svårigheter med att få till träning- och matchtider, säger han.

Efter klubbarnas oro för hallbrist - så säger kommunen

Vad händer om ni gör en bra kvalserie?

– Kommer vi vidare i kvalet så är det jättekul såklart, vi kommer att ge allt. Det kan även sätta mer press på kommunen att bygga en till hall. Då måste de göra de förändringar som krävs för spel i division ett, säger han.

Pelle Abrahamsén hoppas att många kommer och stöttar laget under första matchen.

– Jag tycker att alla i Täby ska komma ner. Vi kommer att bjuda på bra hockey och göra allt vi kan för att störa dem som är favoriter i kvalserien, säger han.

Man föll ut ur fönster på särskilt boende i Täby

Nyheter "En otäck händelse" En man bröt foten efter ett fall från ett fönster på ett särskilt boende i Täby. Nu har boendet gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.tisdag 21/5 16:51

Alexander från Danderyd ska snacka ledarskap med FN

Nyheter Vill påverka världen positivt 16-årige Alexander Westford från Danderyd ska åka till Washington för en internationell konferens om ledarskap. En av dem han ska träffa är FN:s generalsekreterare.tisdag 21/5 11:39
Stockholm Direkt