Utvalda. Simon Bonetto och Emil Melander från Spånga/Bromstens BK har blivit utvalda att delta i P15-VM i bandy. Foto: Anna Tengblad/Peter Melander

Viksjökille ska spela VM i bandy

14-åriga Emil Melander från Viksjö som spelar bandy i Spånga/Bromstens BK har valts ut till att spela P15-VM senare i mars. "Det är häftigt att få spela i ett så stort mästerskap", säger han.

  • Publicerad 12:17, 7 mar 2018

Det blir inte mycket tid över till annat

Om några veckor är det P15-VM i bandy. 14-åriga Emil Melander från Viksjö, som till vardags spelar för Spånga/Bromstens BK, är en av de som valts ut till att spela för Sveriges räkning.

– Det är häftigt att så ung få spela i ett så stort mästerskap, säger han.

Bandy har mittfältaren Emil Melander spelat sedan sjuårsåldern, då han hängde med på en kompis träning och fastnade för sporten. Redan innan det var han en van skridskoåkare då han spelade ishockey sedan tidigare. Något han fortfarande gör.

– Jag tränar ishockey varje dag och bandy tre gånger i veckan. Det blir inte mycket tid över till annat, säger Emil Melander.

Hur laddar du inför VM?

– Jag försöker tänka på att sova mycket, äta bra och såklart träna mycket bandy, men det blir en del hockey framöver med.

Ryssland, Finland och USA är Sveriges motståndare i VM, men det är framför allt det förstnämnda landet som Emil Melander ser som ett hot.

– Ryssland är bra på bandy i alla årskullar, säger han.

Även lagkamraten Simon Bonetto från Spånga/Bromstens BK har valts ut till att spela P15-VM, som pågår i Söderhamn den 22-24 mars.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya skyltar ska få föräldrar att bete sig på läktaren

Sport Ordningsregler sätts upp på Järfällas idrottsplatser Att föräldrar skäller på domare och tränare från läktarplats är ett problem som flera idrottsföreningar i Järfälla upplever. Nu hoppas man att nya skyltar med ordningsregler ska ändra på den saken.måndag 21/5 16:13

Så ska fåglarna dra nytta av nya t-banan

Nyheter Åtta meter högt torn ska hjälpa bevingade "Järfällabor" Hittills är det nog främst människor som glatts åt tunnelbanans utbyggnad till Barkarby. Men om några år kan även fåglar dela glädjen.måndag 21/5 11:43