Stängt. Viktor Rydbergs skolor i Stockholm stänger från och med måndag. Foto: Pi Frisk

Viktor Rydberg stänger sina skolor

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor stänger alla sina skolor i Stockholm. Elever kommer fram till 20 april att få sköta sin undervisning från hemmet.

  • Publicerad 09:28, 16 mar 2020

Stiftelsen skriver i ett pressmeddelande att beslutet är taget med bakgrund av utbildningsministerns uttalanden, stor sjukfrånvaro hos både elever och personal, samt att deras fokus är att kunna erbjuda en undervisning av hög kvalitet samtidigt som de vill garantera elevernas och personalens välmående.

Stiftelsen skriver att man under måndagen och tisdagen kommer att ha studiedagar där eleverna förväntas jobba hemifrån med uppgifter det redan fått. För att lärarna ska kunna planera för den digitala undervisningen som ska pågå fram till 20 april.

Skolorna som stänger och undervisar digitalt är Viktor Rydbergs högstadieskolor i Djursholm, Odenplan, Sundbyberg och Jarlaplan.

Samt gymnasieskolorna i Djursholm, Vasastan och Sundbyberg.

Stiftelsen skriver att man också ber om hjälp från vårdnadshavare med att stötta barnen i att hålla fokus och vara flitiga medan de anpassar sig till detta nya sätt att “gå i skolan”.

För de barn med särskilda skäl kommer personal att finnas på plats på skolorna för att sköta studierna i den vanliga skolmiljön.

Det ska du göra om du misstänker smitta

Symtomen på coronaviruset är torrhosta, feber och andningsbesvär. Ofta är symtomen lindriga och du behöver inte kontakta vården.

Även lindriga symtom kan dock smitta så rekommendationen är att du vid symtom ska avstå från socialakontakter och vara hemma från jobb och skola.

Om du känner dig mycket sjuk kan du ringa 1177 eller till din vårdcentral. Det är viktigt att ringa först och inte åka direkt til en vårdcentral eftersom detta kan sprida smittan.

Källa: 1177

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34