Bökigt. Tomten efter att svinen bökat och en genrebild på ett vildsvin. Foto: Privat/Mostphotos

Vildsvin i Gribbylund? Viltvårdare på plats i dag

Vildsvin i Täby har varit sällsynt. Men har de nu kommit till Gribbylund? I dag var viltvårdare på plats för att söka spår i en trädgård.

  • Publicerad 12:06, 5 jan 2018

Det var under natten mot torsdagen denna vecka som Täbyybon Joakim Johnni i Gribbylund vaknade och gick på toaletten som han hörde ett konstigt ljud utifrån.

– Jag tände en ficklampa, en stark sådan, och noterade en gris som höll på och bökade. Så gick jag ut på gräsmattan och kände hur jag sjönk ner och insåg att det måste varit många som bökat, säger han.

Under fredagsförmiddagen var viltvårdare på plats i mannens trädgård.

– Det fanns inga spår. Vi har spårat ner längs gång- och cykelvägen och ner till pumphuset, säger Jan Ledberg, viltvårdare i Täby.

LÄS MER HÄR: "Vi vet att grisar är på gång"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm