Lämnade över. Filippa Reinfeldt Foto: arkivfoto: Jonatan Bylars

Vill du ta över i Täby nu, Filippa Reinfeldt?

En som känner Leif Gripestam (M) väl är Filippa Reinfeldt. När hon lämnade posten som kommunalråd i Täby 2006 var det just Leif Gripestam som tog över. Men skulle hon vara intresserad av att blir kvinna på täppan igen?

  • Publicerad 15:28, 26 okt 2017

Moderaten och Täbyprofilen Filippa Reinfeldt minns tillbaka när hon lämnade posten som kommunalråd för ett drygt decennium sedan.

– Då kände jag mig tudelad, det kändes tråkigt att lämna Täby men det kändes väldigt bra att lämna över till en så duktig och stark person som Leif. Det visste jag eftersom att jag jobbat parallellt med honom sedan tidigt 90-tal, säger Filippa Reinfeldt.

Hon hyllar Gripestam efter hans beslut om avgång efter nästa val:

– Leif är en av de mest ideologiskt drivna och engagerade politiker jag mött någon gång. Han har ett stort blått hjärta, är verbalt begåvad och finner lösningar på de samhällsutmaningar man brottas med dagligen som politiker, också på kommunnivå.

Täby är ett av era starkaste säten, finns det anledning för er att vara orolig nu?

– Det tror jag inte. Leif meddelar i mycket god tid att moderaterna inte kommer att gå till val med honom som kandidat att leda kommunen.

Ser du några starka namn till vem som kan ta över?

– Ja, det vimlar av duktiga moderater. Det finns redan i dag Johan Algernon som är vårt andra kommunalråd och är fantastiskt duktig. Det finns många andra i moderata fullmäktigegruppen. Valberedningen får god tid på sig att fundera.

Hur ser det ut för dig själv?

– Jag har varit invald som ledamot i kommunfullmäktige i alla år. Jag är inte den mest aktiva, det krockar rätt mycket med mitt jobb, jag kan därför inte alltid vara på plats. Men att ta över är ingenting jag planerar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm