Snart kan det vara färdigåkt (med bil) på Storsjön och Vallentunasjön. Foto: Most Photos

Vill förbjuda bilkörning på sjöar i Vallentuna

Polisen har svårt att komma åt rallykörning på Storsjön och Vallentunasjön under vintrarna. Därför vill polisen att kommunen ska införa körförbud på isarna.

  • Publicerad 11:53, 16 okt 2017

Det handlar om trafiksäkerhet, enligt kommunen, eftersom både gående, skridskoåkare och även förare riskerar att skadas. Men det är också en bullerfråga för de som bor i närheten av sjöarna.

Om förbudet införs sätter kommunen upp vägmärken och förbudsskyltar mot motordrivna fordon på sjöarna.

Nu har frågan gått på remiss till fastighetsägarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13