Nya förslaget. Vill anlägga en park i stattgropen tills dess att en hotellaktör är hittad. Foto: Fredrik Gustafsson

Vill göra tillfällig park i Stattgropen

I väntan på att en hotellaktör vill etablera sig på stattomten vill oppositionskommunalrådet Jesper Englundh (S) att det byggs en park i stattgropen.

  • Publicerad 11:01, 7 sep 2020

Covid-19 har nästan slagit ut hotellens förmåga att expandera.

Det är över tio år sedan Stadshotellet i Enköping revs. Enköpings kommun inledde förra året en offensiv för att få stattgropen bebyggd. Planen var och är fortfarande att locka en hotellägare att bygga på tomten.

Men hotellnäringen är en av de branscher som drabbats hårt av pandemins effekter på samhället. Och det kan därför dröja innan kommunen kan göra klart med en hotellägare. Det tror i alla fall oppositionskommunalrådet Jesper Englundh (S) som i veckan lämnade in motionen ”Aktivera plan B för Stattgropen!” till kommunfullmäktige.

Riskerar grop utan framtid

Förslaget handlar om att han nu vill se att det anläggs en park, med plats för lek, träning och upplevelser i Stattgropen, tills dess att en hotellaktör har möjlighet att etablera sig i Enköping.

– Covid-19 har nästan slagit ut hotellens förmåga att expandera. Detta riskerar att Enköpings kända grop åter­igen står utan framtid och därför behöver vi aktivera plan B, säger kommunalrådet Jesper Englundh (S).

Westerlundska gården

Förslagsskrivaren har en ambition att: ”Parken kan sjuda av lek, träning och upplevelser. Parken kan skapa en attraktiv miljö där Westerlundska gården får en grön och naturlig anslutning till torget, en miljö som blir idealisk för café och andra uteverksamheter.”

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33