Togs bort. Övergången där man kunde köra bil över tågspåren stängdes för några månader sedan. Foto: Lotten Engbom

Vill ha tunnel under tåget - "Det känns otryggt"

De boende i Norra Viggbyholm har tröttnat på att bli tvingade att använda den ökända rondellen vid Marknadsvägen som utfart. Nu kräver de att kommunen agerar.

  • Publicerad 17:06, 19 feb 2018

I november förra året stängdes in- och utfartsvägen över Viggbyholms tågspår. Detta har lett till att de boende i Norra Viggbyholm blivit tvungna att använda den ökända mardröms-rondellen vid Marknadsvägen som utfart.

– Det är helt hopplös. Rondellen är hemsk och under vissa tider på dygnet går det inte att ta sig ut, säger Maria Gallén som driver frågan om om att kommunen ska göra en ny ufart tillsammans med Norra Viggbyholms Fastighetsägarförening.

LÄS MER: Mardrömsrondell får Täbybor att koka: "Kommer inte ut"

Nu föreslår de som bor i Norra Viggbyholm att Täby kommun bygger en tunnel under tåget som kan leda ut trafiken.

– Det finns industrimark som är rimligt att nyttja till en tunnel som ska gå under tåget. Och en tunnel är den främsta lösningen. Vi har verkligen påtalat att vi känner oss otrygga, säger Maria Gallén.

"Väldigt svårt"

Magnus Nissar, infrastrukturchef på Täby kommun, är dock skeptisk till en genomfartstunnel under tågbanan.

– Det blir väldigt svårt att ha en tunnel där. Tunneln måste ligga väldigt långt ner i marken om den ska ligga där och det blir ett väldigt stort ingrepp för de som bor i området, säger han.

– Visst, man ska inte säga att de är omöjligt. Men det skulle bli väldigt dyrt och nu tittar vi snarare på andra lösningar. Som exempelvis ett extra körfält för de som ska ta sig ut i rondellen samt bättre skyltning.

Leif Gripenstam (M), kommunalstyrelsen ordförande, menar precis som Magnus Nissar att kommunen arbetar för att lösa problemet för de boende i Norra Viggbyholm.

– En av de konkreta lösningar som vi har tittat på är att sätta in busskuddar i rondellen. Detta skulle medföra att hastigheten skulle sänkas och vidare skulle fler kunna ta sig in i rondellen. Det skulle bli mer flyt, säger han och fortsätter:

– Sen är det tänkt att vi ska ställa om trafikljusen på Marknadsvägen och helt ta bort övergångsställen vid rondellen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisens vädjan till föräldrarna inför sommarlovet

Nyheter I Danderyd, Täby och Vallentuna Användningen av narkotika sträcker sig allt lägre ner i åldrarna, samtidigt som en drogliberal syn blir vanligare. Vi träffade lokalpoliserna som manar föräldrarna att uppmärksamma sina barn mer.måndag 18/6 16:30

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23